E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizAsya paraları güç kaybediyor---

Asya paraları güç kaybediyor

Asya paraları güç kaybediyor
21 Mart 2012 - 11:17 borsagundem.com

Çin'deki yavaşlamanın Asya'daki ihracat taleplerini azaltacağı endişesi Asya paralarını zayıflattı

Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi Çin'deki ekonomik yavaşlamanın, Asya'daki ihracat taleplerini azaltacağı endişesi üzerine Asya paraları, Güney Kore wonu ve Endonezya rupisi öncülüğünde değer kaybetti.
Çin Başbakanı Wen Jiabao bu ayın başında 2012'ye ait büyüme hedefini yüzde 7.5 olarak belirleyerek, 7 yıldan bu yana ilk kez yüzde 8'in altında bir hedeflemeye işaret etti. Dünyanın en büyük maden şirketi BHP Billiton Ltd. dün Çin'deki çelik üretiminin yavaşladığını söyledi. Tayland bahtı ve Tayvan doları, bu haftaki faiz toplantıları öncesinde büyük bir değişiklik kaydetmedi.
Yatırımcıların Çin'in ekonomik durumu konusunda oldukça kaygılı olduğunu, bunun da beraberinde ihracat görünümü endişelerini getirdiğini belirten Tokyo'daki Mizuho Corporate Bank Ltd.'ın Asya ve gelişen piyasalar ekibinin başkan yardımcısı Sadaaki Kondou, piyasanın bu konudaki her yorum ve gelişmeye duyarlı olduğunu söyledi.
Güney Kore wonu, ABD doları karşısında yüzde 0.2 zayıflayarak 1,126.55 seviyesine, Endonezya rupisi de yüzde 0.1 değer kaybederek 9,185'e geri çekildi.
Bloomberg-JP Morgan Asya Dolar Endeksi'nin 60 günlük volatilitesi dün yüzde 3.49'da seyrederek, geçtiğimiz hafta yüzde 3.30 seviyesinden kaydedilmiş olan 7 ayın en düşüğünden geri sıçramaya işaret etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)