E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizAsya paraları satıcılı---

Asya paraları satıcılı

Asya paraları satıcılı
07 Mart 2012 - 11:18 borsagundem.com

Avrupa'daki borç krizinin küresel ekonomik toparlanmayı yavaşlattığına yönelik kaygılar üzerine Asya paraları zayıfladı

Euro Bölgesi'ndeki borç krizinin küresel ekonomik toparlanmayı yavaşlattığı endişesi, Asya paralarını aşağı taşıdı. Asya paraları, Güney Kore wonu öncülüğünde değer kaybetti.
Analistlerin Malezya'nın ihracatlarının Ocak ayında son 15 ayın en düşük artışını kaydettiğini beklemesiyle Malezya ringgiti 3 haftanın en düşüğüne geriledi. Avustralya'nın gayrisafi yurtiçi hasılası 2011'in son çeyreğinde yüzde 0.4 ile beklentinin yarı hızında büyüdü.
Avrupa'daki sorunların Asya'daki ihracat odaklı ülkelerin görünümüne ilişkin endişelere neden olduğunu belirten RAM Holdings Bhd'nin başekonomisti Yeah Kim Leng, kısa vadede Asya paralarının değerlenmesinde yavaşlama olacağını öngördü.
Won, ABD doları karşısında yüzde 0.3 değer kaybederek 1,125.80 seviyesine düştü. Filipin pezosu yüzde 0.2 kayıpla 43.0125'e ve Malezya ringgiti de 3.0305'e geriledi.
ABD'deki Standard&Poor's 500 Endeksi'nin dün bu yılın en sert düşüşünü kaybetmesinin ardından MSCI Asya Pasifik Endeksi de bugün 1 ayın en düşüğüne geriledi. Hisselerdeki düşüşte Yunanistan'ın borç takası anlaşmasına ilişkin endişeler etkili oldu. Ham petrol fiyatlarının 2 haftanın en düşüğünden geri sıçraması, Endonezya ve Güney Kore merkez bankalarının yarınki para politika toplantılarında faizleri sabit bırakacakları spekülasyonuna neden oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)