E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizAsya paraları yükseldi ---

Asya paraları yükseldi

Asya paraları yükseldi
14 Ağustos 2012 - 10:17 borsagundem.com

Yatırımcıların, merkez bankalarının harekete geçeceği beklentisiyle wonda alıma geçmesiyle Asya paraları destek buldu

Dünyanın önde gelen ekonomilerindeki merkez bankalarının büyümeyi desteklemek üzere harekete geçeceği spekülasyonu üzerine yatırımcıların Güney Kore wonu varlıklarını artırmasıyla won, Asya paralarındaki değerlenmeye öncülük etti.
Filipinler'in en büyük, Tayland'ın da en büyük ikinci ihracat pazarı Japonya'nın merkez bankasının toplantı tutanakları, politika yapıcıların ekonomiyi desteklemek üzere hiçbir seçeneği masadan kaldırmadığını gösterdi. MSCI Asya Pasifik Endeksi, dün İtalya'daki tahvil ihalesinde taleplerin yükselerek, Avrupa'daki borç krizinin kötüleyeceği endişelerini gevşetmesiyle kazanç sağladı. Küresel fonlar Hindistan, Güney Kore, Tayvan ve Tayland'daki hisse senedi piyasalarında 6 milyar dolarlık net alım yaptı.
Finansal piyasaların son zamanlarda oldukça istikrarlı bir seyirle yatırımcıların risk iştahını desteklediğini belirten Dai-ichi Life Institute Inc.'in ekonomistlerinden Tohru Nishihama, gelişmiş ekonomilerin merkez bankalarının parasal genişlemeye gideceği spekülasyonunun sürdüğünü, bunun da gelişen piyasalardaki fon girişlerini desteklediğini söyledi.
Güney Kore wonu, ABD doları karşısında yüzde 0.2 değerlenerek 1,128.90 seviyesine, Tayvan doları da yüzde 0.2 primle 29.954 düzeyine çıktı. Tayland bahtı da yüzde 0.1 güçlenerek 31.45'ten işlem gördü. Tayland'daki finansal piyasalar Pazartesi günü tatil sebebiyle kapalıydı.
Asya'daki diğer para birimlerinin çoğunluğu büyük bir değişiklik kaydetmedi. Bloomberg-JP Morgan Asya Dolar Endeksi 115.44 puanda kaldı. Endeks 9 Ağustos'ta 115.73 puandan 15 Mayıs'tan bu yana en yüksek seviyesini kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)