E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizAsya paraları yükseldi ---

Asya paraları yükseldi

Asya paraları yükseldi
28 Eylül 2012 - 10:19 borsagundem.com

Merkez bankalarının piyasalara para pompalamasının, yüksek getirili varlıklara akan sermayeyi artırmasıyla Asya paraları yükseldi

Küresel politika yapıcıların büyümeyi desteklemek için finansal piyasalara para pompalayacakları planlarını açıklamasının, yüksek getirili varlıklardaki sermaye akışını artırması üzerine Asya paraları 2010'dan bu yana en iyi çeyreğine hazırlanıyor.
Fed, Avrupa Merkez Bankası ve Japonya Merkez Bankası'nın borçlanma maliyetlerini aşağı çekmek için tahvil alım programlarını genişletmesi üzerine Asya'da en çok işlem gören para birimlerini izleyen Bloomberg-JP Morgan Asya Dolar Endeksi 30 Haziran'dan bu yana yüzde 1.7 yükseldi. Çin Başbakanı Wen Jiabao bu ayın başında Asya'nın en büyük ekonomisinin büyümeyi desteklemek için "önalımsal politikaları" kullanacağını söyledi. Beş ayın zirvesine tırmanan Hint rupisi, Asya paralarındaki kazançlara öncülük ederken, Güney Kore wonu da Mart'tan bu yana en yükseğinden işlem gördü.
Glişmekte olan ülkelerdeki faiz ve büyüme avantajından ötürü altta yatan trendin hâlen daha gelişen piyasa paralarının 2013'e kadar değerleneceği yönünde olduğunu belirten ABN Amro Bank NV'nin kıdemli döviz stratejistlerinden Roy Teo, Çin'in büyümesinin yavaşladığını ve faiz indirimleri gibi daha fazla parasak teşvik önlemlerinin beklenebileceğini söyledi.
Rupi bu çeyrekte yüzde 5.2 güçlenerek 52.765'e tırmanarak Mayıs'tan bu yana en yüksek seviyesine çıktı. Malezya ringgiti yüzde 3.3 değerlenerek 3.0662'ye, Güney Kore wonu da yüzde 2.9 primle 1,113.30 düzeyine tırmandı. Yuan, 2 çeyrek üst üste ekside tamamlamasının ardından yüzde 0.9 değer kazanarak 6.2950'ye yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)