E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizAsya paraları yükseliyor---

Asya paraları yükseliyor

Asya paraları yükseliyor
15 Şubat 2012 - 11:33 borsagundem.com

Çin'in Avrupa'daki borç krizinin çözümüne yardımcı olacağını söylemesiyle Asya paraları değer kazandı

Asya paraları, Çin'in Avrupa'ya borç krizinin çözümünde yardım edeceğini söylemesinin ardından değerlendi. Asya paralarındaki yükselişe Filipin pezosu ve Malezya ringgiti öncülük etti.
Çin Merkez Bankası Başkanı Zhou Xiaochuan, Çin Başbakanı Wen Jiabao'nun açıklamalarını bir kez daha tekrarlayarak, dünyanın en büyük döviz rezervlerinin sahibi Çin'in Avrupa kurtarma fonu EFSF gibi programlara dahil olmaya hazır olduğunu söyledi. Bloomberg-JP Morgan Asya Dolar Endeksi, Avrupalı liderlerin bugün Yunanistan'ın kurtarma paketini görüşecekleri Brüksel'deki toplantılarını iptal etmesinin ardından günün erken saatlerinde düşüş kaydetti.
Filipin pezosu, ABD doları karşısında önce yüzde 0.2 düştü; ardından toparlanarak yüzde 0.2 değerlendi ve 42.675 seviyesinden işlem gördü. Malezya ringgiti yüzde 0.1 primlenerek 3.0410'e, Tayvan doları yüzde 0.2 güçlenerek 29.549'a ve Güney Kore wonu da yüzde 0.1 artışla 1,122.85 seviyesine çıktı.
Piyasanın her zaman Çin'in Avrupa'ya yardım edeceğine ilişkin haberlerden olumlu etkilendiğini hatırlatan Bank of Singapore Ltd.'ın döviz stratejistlerinden Sim Moh Siong, hâlen daha ana endişe kaynağının Yunanistan olduğunu, Çin'in yardım güçlerinin daha sonraki evrelerde faydalı olacağını söyledi.
Resmi rakamlara göre Çin'in 2011'in sonu itibariyle döviz rezervleri 3.18 trilyon dolara çıktı. Toplam satışların yüzde 18'ini kapsayan Avrupa pazarı, Çin'in en büyük ihracat durağı.
Yunanistan'ın 130 milyar euroluk yardımı almak için daha fazla çaba göstermeye zorlamak için Brüksel'deki toplantılarını iptal eden Avrupalı maliye bakanları, bugün telekonferans görüşmesi yapacak. Yunanistan'ın 20 Mart'taki 14.5 milyar euroluk tahvil itfasını yapabilmesi için kurtarma paketine ihtiyacı var.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)