E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya piyasaları satıcılı seyretti---

Asya piyasaları satıcılı seyretti

Asya piyasaları satıcılı seyretti
17 Şubat 2017 - 08:03 borsagundem.com

Uluslararası piyasalarda, Asya hisse senetleri, diğer reflasyon işlemlerindeki geriçekilmenin zayıflamasına karşın değer kaybetti

Yatırımcılar, diğer reflasyon işlemlerinde görülen geri çekilmenin zayıflamasına karşın haftanın son işlem gününde Asya hisse senetlerinden çıkmaya devam ettiler.

Standard & Poor's 500 Endeksi'denki (S&P 500) düşüş, Sydney'den Tokyo'ya, hisse senetleri üzerinde baskı oluşturdu. ABD Hazine tahvilleri, Perşembe günü altı günde ilk kez değer kazandıktan sonra düşüşüne geri döndü. Altın üçgünlük yükselişin ardından yatay seyre geçti. Yatırımcılar Perşembe günü, ABD ekonomisinin daha yüksek faizlerle başa çıkabileceğine ilişkin iyimserlikten destek bulan reflasyon işlemlerinin yeniden canlanmasının ardından geri çekildiler.

ABD Başkanı Donald Trump'ın geçen hafta yönetimin yakında "önemli" bir vergi planı açıklayacağını söylemesinin Hisse senetleri, dolar ve gelişen piyasa varlıklarında bir ralliyi tetikledi. MSCI Tüm Ülkeler Dünya Endeksi'nin RSI göstergesinin bazı traderlar için bir düzeltmenin yakın olduğuna ilişkin işaretler vermesinin ardından, hisse senetlerinde son kazançların biraz aşırı olduğu görüşü güçlendi. Öte yandan, Fed'in Mart ayında faiz artırımına gitme olasılığı, bu hafta artış göstermesine karşın yüzde 50'nin altında kaldı.

Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer, ABD ekonomisinin merkez bankasının istihdam ve enflasyon hedeflerine yakın olduğunu söyledi ve Fed'in bu yıl üç kez faiz artırımına gidebileceğini işaret etti. Fischer'in yorumları Fed Başkanı Janet Yellen'ın bu haftaki konuşmalarına benzer nitelikteydi. Gelen veriler de Fischer'i destekledi; Ocak ayı konut başlangıçları beklenenden iyi çıkarken, Philadelphia Fed İmalat Endeksi 1984'ten bu yana en yüksek seviyesine çıktı ve işsizlik başvuruları güçlü bir işgücü piyasasını işaret etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)