E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya ve ABD borsaları yükseldi---

Asya ve ABD borsaları yükseldi

Asya ve ABD borsaları yükseldi
05 Eylül 2013 - 08:25 borsagundem.com

ABD borsaları Suriye'ye olası askeri müdahalenin sınırlı olacağı beklentisi, Asya borsaları ise verilerle yükseldi...

Asya borsaları Hindistan merkez bankasının para birimi rupi ve bankacılık sektörünü destekleme amaçlı önlemler açıklamasının ardından bugün üç haftanın en yüksek seviyesine ulaştı.      
MSCI'nın Japonya hariç Asya Pasifik borsalar endeksi bugün yüzde 0.7 yükseldi. Hindistan'da borsa endeksi yüzde 3 yükseldi.
Hindistan'ın yeni merkez bankası başkanı Raghuram Rajan, bankaların hedging maliyetlerinin desteklenmesi, ithalatçı ve ihracatçıların kur riskine karşı korunması yoluyla yurtdışından daha fazla fon çekme amaçlı planlar açıkladı.
ABD borsaları Suriye'ye olası askeri müdahalenin sınırlı olacağı beklentisi ve güçlü otomobil satışları verisinin ardından dün yükseldi.
ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi, ABD'nin Suriye'ye sınırlı askeri müdahalede bulunmasına
izin veren bir tasarıyı onayladı. Yaz tatili için verilen aradan 9 Eylül'de dönecek olan Senato'nun tamamının onayına sunulacak olan ve Suriye'de kara kuvvetlerinin kullanılmasını da yasaklayan tasarı komitede 7'ye karşı 10 oyla kabul edildi.
Otomobil satışlarının Ağustos'ta Ekim 2007'den beri en güçlü artışı kaydettiğini gösteren verinin ardından Ford  hisseleri yüzde 3.5, General Motors  yüzde 5 değer kazandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)