E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAsya'da spot LNG fiyatı 5 ayın en yüksek seviyesinde---

Asya'da spot LNG fiyatı 5 ayın en yüksek seviyesinde

Asya'da spot LNG fiyatı 5 ayın en yüksek seviyesinde
21 Mayıs 2024 - 07:09 borsagundem.com

Asya'da spot LNG fiyatları son bir haftadaki %10 artışla birlikte 5 ayın en yüksek seviyesine ulaştı

Asya'daki spot LNG fiyatları, bölgedeki ithalatçıların yaz aylarında teslim edilmek üzere sevkiyatları toplamaya devam etmesiyle Aralık sonundan bu yana görülen en yüksek seviyeye yükseldi.

Bloomberg News'un konuyla ilgili bilgi sahibi tüccarlara dayandırdığı haberine göre, Kuzey Asya ölçütü milyon İngiliz termal birimi başına yaklaşık 11,5 dolardan işlem görüyordu. Spot LNG fiyatları son bir hafta içinde %10'dan fazla arttı.

Japonya ve Güney Kore gibi Asyalı ithalatçıların Kuzey Yarımküre'deki yaz mevsimi öncesinde gaz stoklarını yenileme hamleleri, Malezya ve Avustralya'daki tesislerde yaşanan kesintilerin yol açtığı arz sıkışıklığını daha da derinleştiriyor. Güneydoğu Asya'daki sıcak hava dalgası LNG talebini artırdı ve gazın enerji karışımında sadece küçük bir rol oynadığı Hindistan'daki ithalatçılar bile kargo satın aldı.

Fiyatlardaki artış, gelişmekte olan piyasalarda alternatiflerin artık daha uygun maliyetli olduğu anlamına geldiğinden, alımların ne kadar süreceği belirsiz. Çinli firmalar daha ucuz yerli gazı tercih edebilirken, Hintli endüstriler LNG yerine petrol ürünlerini seçebilir.

Türkiye'nin Karadeniz gazını ve LNG'yi Avrupa'ya satması mümkün

 

BOTAŞ ve ExxonMobil, LNG ticaretine ilişkin işbirliği anlaşması imzaladı

 

Türkiye LNG üretip ihracat yapacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)