E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya'da tahvil faizleri düştü---

Asya'da tahvil faizleri düştü

Asya'da tahvil faizleri düştü
14 Ocak 2016 - 11:58 borsagundem.com

Asya bölgesinde ülke tahvilleri, hisse senetlerindeki düşüşlerin etkisi ile rekor seviyelere geriledi

Hisse senedi piyasalarındaki düşüşlerin küresel tahvil piyasası rallisini desteklemesinin etkisi ile, tahvil faizleri Japonya, Çin, Güney Kore ve Tayvan'da rekor seviyelere geriledi.

Bloomberg Küresel Gelişmiş Piyasalar Tahvil Endeksi'ndeki faiz, Çarşamba günü 0.93 ile Nisan ayından bu yana en düşük seviyesine indi. Endeksteki menkul kıymetler 2016 yılında yüzde 1 getiri sağladı. MSCI Tüm Ülkeler Dünya Endeksi Perşembe günü yüzde 0.4 düştü ve bu yılki kaybını yüzde 7.5'e çıkardı.

Tokyo'da CIBC World Markets Japan Inc. sabit getirili menkul kıymetle müdür Kazuaki Oh’E, "Para şimdilerde güvenlik kutularına gidiyor," dedi ve "kaliteye kaçış var" şeklinde konuştu.

Japonya'nın 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi yüzde 0.19'a düştü ve yaklaşık bir yıl önce gördüğü rekor seviyenin daha da altına indi. Bu kağıdın faizi Tokyo saati ile 15:08'de yüzde 0.23 seviyesindeydi.

Çin'in 10 yıllık tahvillerinin faizi ise yüzde 2.70'e kadar inerek, Eylül 2007'ye kadar giden verilere göre en düşük seviyeyi gördükten sonra yüzde 2.76'ya geldi. Güney Kore, gösterge faiz yüzde 1.99 ile tüm zamanların en düşük seviyesine indikten sonra yüzde 2.03'e geldi. Tayfan faizi ise rekor yüzde 0.97 seviyesinde tutundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)