E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakAtaköy'de mühürler söküldü---

Ataköy'de mühürler söküldü

Ataköy'de mühürler söküldü
13 Temmuz 2015 - 16:31 borsagundem.com

Ataköy'deki inşaat için mahkeme 24 saatte karar verdi

Bakırköy Belediyesi’nin Ataköy sahilinde 23 Haziran’da mühürlediği, içinde tarihi Baruthane yapılarının bulunduğu Çelebican İnşaat’a ait Blumar Ataköy projesinde mahkemenin ertesi gün (24 Haziran) yürütmeyi durdurduğu ortaya çıktı.

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Belediyenin ilk mühür işlemi için 19 Haziran’da yürütmeyi durdurmuş; Bakırköy Belediyesi “Muhatabın Kültür ve Turizm Bakanlığı olduğu ve kamu yararı” gerekçesiyle mührü yenilemişti. Aynı mahkeme Belediyenin mühür yenileme işleminde “telafisi güç zarar doğabileceği” gerekçesiyle 2. kez yürütmeyi durdurdu. 

ATAKÖY SAHİLİNDE KISA PASLAŞMALAR

İstanbul 5. İdare Mahkemesi Çelebican İnşaat Otelcilik San. ve Tic. A.Ş.’nin Bakırköy Belediye Başkanlığı hakkında mühürleme işleminin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle açtığı davada 19 Haziran 2015’te yürütmeyi durdurma kararı verdi. Gerekçede “Tabiat varlıkları, doğal, tarihi, arkeolojik, kentsel sitlerle koruma statüsü bulunan diğer alanların çakıştığı yerlerde koruma ve kullanma esaslarını belirleme, hangi idarelerce yönetileceğine karar verme, çevre düzeni, nazım ve uygulama planı yapma, yaptırma, onaylama yetkisinin Kanun Hükmünde Kararname ile (KHK) Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’ne verilmesi gösterildi. Bakırköy Belediyesi bu karara rağmen mührün “Koruma Bölge Kurulu izni olmadığı ve kamu yararı” gerekçeleriyle devamınana karar verdi.

AYNI MAHKEME 2. KEZ DURDURDU

Çelebican İnşaat Bakırköy Belediyesi’nin mührü yenilediği 23 Haziran günü aynı mahkemeye 2. kez işlem iptali ve yürütmenin durdurulması başvuru yaptı. Mahkeme ertesi gün (24 Haziran) Bakırköy Belediyesi’nin mühürleme işlemi için “telafisi güç zarar doğabileceği” gerekçesiyle, müteahhit lehine karar verdi ve yürütmeyi durdurdu. Mahkeme Bakırköy Belediyesi’nin yine Ataköy sahilinde aynı gerekçeyle aynı gün mühürlediği, Kuzu İnşaat’a ait Sea Pearl projesi için de 48 saatte yürütmeyi durdurmuştu. Son kararlarla her iki projede inşaatın yolu yeniden açıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • adem22 Temmuz 2015 16:39

    halka ait sahillere projeler yapılıyor...

  • Fevzi15 Temmuz 2015 00:03

    İnsşatın verdiği zararı en çok hisseden atakõy halkı fakakişisel davaların dışında hiç bir hareket yok belediye aciz kalırsa halkın imza gücü var noter tazyikli beşbin imza yeter

  • ahmet13 Temmuz 2015 19:02

    kanun ne kadar hızlı doga katillerine!! mubarek gün allah sizi bildigi gibi yapsınnnnnnnnn