E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisATAKULE GYO KİME SATILDI?---

ATAKULE GYO KİME SATILDI?

ATAKULE GYO KİME SATILDI?
16 Haziran 2008 - 15:42 borsagundem.com

100 milyon YTL değerindeki Atakule GYO bir ay önce 100 bin YTL sermaye ile kurulan Manag Gayrimenkul Yatırım'a satıldı! Patronun ismi ise sır gibi saklanıyor

Halka açık Vakıflar Bankası, yine yüzde 49'u borsada işlem gören iştiraki Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nı (GYO) geçen hafta 95 milyon YTL'ye Manag Gayrimenkul Yatırım'a sattığını açıkladı. Küçük yatırımcıların büyük tepkisini çeken bu satışta ilginç bir yöntem izlendi. A grubu hisseler için hisse başına 3.33 YTL, B Grubu hisseler için ise 1.60 YTL ödenmesi kararlaştırıldı. İMTİYAZLI SATIŞ Yani küçük yatırımcılara satış fiyatının yarısı önerildi. Bu şekilde Manag Gayrimenkul Yatırım'a şirketi daha az para ödeyerek ele geçirmesi için önemli bir imtiyaz tanındı. Peki, Vakıflar Bankası'nın tüm gayrimenkullerini portföyünde bulunduran, 100 milyon YTL piyasa değerine sahip, bu kadar önemli bir şirketi satan alan ve büyük imtiyaz tanınan Manag Gayrimenkul Yatırım'ı kim yönetiyor? Manag, hangi alanda faaliyet gösteriyor? Bugüne kadar hangi projelere imza attı? İşte bu soruların yanıtı yok! Atakule GYO yöneticileri satışa aracılık eden EFG Istanbul Securities ağız birliği etmişçesine şirketin yöneticilerinin ismini saklıyor. Ankara Ticaret Odası (ATO) kayıtları ise çelişkili. Şirket tescil edilmiş olmasına rağmen sistemde şirketin kurucusunun isimleri yok. Bilgi almak için aradığımız ATO yetkilileri bile, “Bu kayıtlarda bir hata var, düzeltilmeli” diyor. 30 NİSAN'DA KURLMUŞ Kayıtlarda söz konusu şirketin kuruluş tarihi 30 Nisan 2008. Yani bu kadar büyük bir kurum satın alan şirket satıştan hemen hemen bir ay önce kurulmuş ve kuruluş sermayesi de 100 bin YTL. Öveçler 7. Cadde No: 55/4 Çankaya/Ankara adresinde faaliyet gösteren şirketin iştigal konusu boş bırakılmış. Bu bölümde ‘esas mukavelesinde yazılı olan hususlar' diye yazıyor. PATRONUN İSMİ SIR GİBİ SAKLANIYOR Şirketi yöneticilerinin ismini sır gibi saklayan EFG Istanbul Securities, satın alan yatırımcının onayı olmadan bilgi veremeyeceklerini belirterek, sadece 100 bin YTL sermaye ile kurulan şirketin bu tutarı önce 8 milyon YTL'ye daha sonra 20 milyon YTL'ye çıkardığını açıkladı. Halka açık Vakıflar Bankası ve Atakule GYO borsaya yaptıkları açıklamada da şirket yöneticilerinin ismini açıklamazken, mağdur olduklarını öne süren küçük yatırımcılar satışın iptali için dava açmaya hazırlanıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)