E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAtalay’dan ara zam çıkışı: 25 yıldır böylesini görmedim ---

Atalay’dan ara zam çıkışı: 25 yıldır böylesini görmedim

Atalay’dan ara zam çıkışı: 25 yıldır böylesini görmedim
23 Haziran 2024 - 14:53 borsagundem.com

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, yükselen enflasyonun alım gücünü azaltması nedeniyle asgari ücrete ara zam yapılması gerektiğini belirtti. Enflasyonun kontrol altına alınması gerektiğini vurgulayan Atalay, asgari ücret için düzenleme talebinde bulundu.

Ekonomi yönetimi bu yıl Temmuz'da asgari ücrete herhangi bir ara zam çalışması yapılmadığını bildirdi. Milyonlarca ücretli çalışan ise geçim şartlarının zorlaştığını gerekçe göstererek ara zam yapılmasını talep ediyor. Türk-İş Başkanı Ergün Atalay "25 yıldır enflasyonun bu kadar ezdiği bir dönem görmemiştim" dedi.

"25 YILDIR BÖYLE BİR DÖNEM GÖRMEDİM"

 Ergün Atalay yaptığı açıklamasında iyileştirme talebini yenileyerek şunları kaydetti:

“Son yılların en zor, en sıkıntılı dönemini geçiriyoruz. Ben, 25 yıldır enflasyonun bu kadar ezdiği bir dönem görmemiştim, yaşamamıştım. Enflasyonun durdurulması ve asgari ücrette de iyileştirme yapılması zorunda.

Enflasyon durdurulmazsa, yapılacak bir iyileştirmenin hükmü bir ay bile sürmez. Sözcü'ye konuşan Atalay, ücretliler, emekliler büyük sıkıntı içinde. Daha önce sabit gelirlilere nefes aldıracak düzenlemeler yapılıyordu. Bu düzenlemelerin yapılmasını istiyoruz." ifadesinde bulundu.

"TALEBİMİZ 18 BİN TL OLDU"

Atalay açıklamalarına şöyle devam etti:

"Asgari ücreti belirlerken şartımız 18 bin TL olması ve yılda iki kez belirlenmesiydi. Bu toplantıda dört asgari ücretli kardeşimiz vardı. Biz onların sözcülüğünü yaptık, 18 bin TL’nin altında asgari ücret belirlendiği, yılda iki kez belirlenme önerisi de dikkate alınmadığı için karara muhalefet şerhi koymuştuk. Sendika olan yerde asgari ücret olmaz.

"ASGARİ ÜCRETE MUTLAKA BİR DÜZENLEME YAPILMALI"

Asgari ücretli kardeşlerimiz kasapta, manavda, terzide yani özel sektörde çalışıyor. Sendikalı olmadığı için grev de yapamıyor, hakkını arayamıyor. Biz, kanunun verdiği yetkiye dayanarak komisyonda onarı temsil ediyoruz."

Asgari ücretin yılda iki kez belirlenmesi kanunda yok. Ama içinde bulunduğumuz koşullar nedeniyle konuyu sürekli gündemde tutuyoruz. Mutlaka bir düzenleme yapılmalı. Son 25 yılda böyle bir sıkıntı görmedim. Sabit gelirlerinin en sıkıntılı olduğu dönemi yaşıyoruz. İşçi, işçi emeklisi, asgari ücretlinin durumu düzeltilmeli.

"TEK İSTEĞİMİZ ADİL BİR VERGİ SİSTEMİ"

Bugün, çalışanların ana problemi vergiyle ilgili. Biz yıl başından bu yana vergi konusunu gündeme getiriyor, el ilanlarıyla, afişlerimizle, pankartlarımızla az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınması için mücadele veriyoruz. Kişi 12 ay çalışıyor, bunun 1,5 aylık geliri vergiye gidiyor, 10,5 ay maaş alınmış oluyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı vergi ile ilgili düzenlemeler yapacak. İşçiler lehine düzenlemeye ihtiyaç var. Bu konuda Türk-İş, Hak İş ve DİSK konfederasyonları olarak vergi adaletinin sağlanması konusunda ortak mücadele vereceğiz. Taleplerimiz ortak. Vergi teklifi meclise geldiğinde parti genel başkanlarıyla görüşeceğiz, il ve ilçelerde sendika şubelerimizde, işçinin olduğu her yerde kapsamlı toplandılar yapacağız. Tek isteğimiz adil bir vergi sistemi.”(ekonomim)

Bakan Şimşek, CHP heyeti ile görüşecek: Gündemde ara zam var

 

Asgari ücrette ara zam beklentileri...

 

Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması: Ara zam yok!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HASAN TOSUN24 Haziran 2024 12:57

    ALMANYAYI BAZ ALALIM,MAAŞLAR,ASGARİ ÜCRET,SATILAN ÜRÜNLER ,VERGİLER YANİ HERŞEY FİATLARI ALMANYADAKİ KADAR OLSUN,ÖENEĞİN MAAŞLAR DA ASGARİ ÜCRET 2200 YÜRO,ELMA 5 YÜRO OLSUN ARTIK ZAM YAPMA YARIŞINA GİRMEYELİM,BU ÜCRET,FİAT BELASI BİTSİN,ALMANYADA EMEKLİ İKRAMİYESİ YOK,BİZDEDE OLMASIN,ONLARDA EMEKLİ YAŞI 70 BİZDEDE ÖYLE OLSUN,HER ŞEYDE ÖVDÜĞÜMÜZ ALMANYANIN KOPYASI OLALIM.O ZAMAN ZIRLAYACANIZMI.

  • Mucise Reis : )24 Haziran 2024 11:51

    Bu arada zam ve sendika adımını bırak... gelir vergisi kesintisini bile geri çektirtemediler :D

  • Mucise Reis : )24 Haziran 2024 11:50

    İş ürettiğini düşünen ama hiç bir iş yapmayan bir kişi bu.  bence istifa edit etmemsi hiç bişeyi deiştirmez. çünkü oturguğu koltuğa kattığı bir değer yok. tam tersi koltuk bu kişiye değer katırıp ünvan veriyor. Hiç bir eylem yapmıyor. Hiç bir tv programına çıkmıyor. youtube kalaında dahi canlı yayın ypamıyor. işçiye ücretliye bir program yol çizip birlik beraberlik mesajlarıda vermıyor. twetter dan sendika yönetecek sadece :D  bunun gibi yüzlerce zaten vekil var. az iş, çok laf yapan.

  • azmi24 Haziran 2024 11:24

    Gençler daha iyi çalışır

  • BORSACI24 Haziran 2024 07:06

    aşırı degersiz TL alım güçü olmayan  fakiirligi kat be kat artıracak bir an önce tl itibarlı hale gelmesi için cok ciddi tedbirler alınmalı sürekli zam kelimesinden kaçınılmalı zamlar uzun süreli durmalı.

  • tuğbey24 Haziran 2024 01:02

    işçi sndikaları sENDİKALARI sadece ücretlemi ilgilenir:marketler 2 senedir ürünlere fahiş fiat uyguluyorlar işçileri ve tüm emeklileri bu marketlere Boykot çAğrısı yapamazmıydınız ama yapmadınız.marketler hala yüksek fiatlarla ürün satıyor.

  • Guccuk Balık 23 Haziran 2024 23:44

    Zam yapılsa ne olacak. Ete süte ekmeğe sigaraya iğneden ipliğe zam gelecek Ekonominin kitabını yazan zat nasıl yazdıysa artık bir türlü toparlayamadi memleket Şimdilik daha iyi gunlerimiz Carry tradeciler dolarları geri almaya başlasın Ödenen yüksek faizler yine garibanın asgari ücretlinin tepesine binecek.

  • bircihan23 Haziran 2024 23:33

    25 yıllardır işçi yi kandırıyorduk şimdi işçi hiç birşeye kanmiyor diyor içindeki ses bu

  • xyz23 Haziran 2024 20:14

    Nasıl görmedin? 2001 krizinde gecelk faiz %850 olmuş

  • Vd23 Haziran 2024 23:51

    Yüzde 7500 olmuştu faiz düzeltiyim 2001 de

  • emekli asker23 Haziran 2024 18:18

    2023 haziran genel seçimlerinden önce devlette çay getiren, çöp toplayan işçiyle ,uçak tamir eden işçinin maaşını aynı düzeye getirdin,derhal o koltukdan istifa et...

  • E.g.23 Haziran 2024 17:22

    KKTC DE ASGARİ ÜCRET 1 TEMMUZDAN İTİBAREN 29.640 TL YE YÜKSELDİ BİLE

  • HALİL KOZALAK23 Haziran 2024 16:18

    Başkanım bizim hakkımızı koruyamadınız lütfen istifa edin.

  • SSK emekli 23 Haziran 2024 15:29

    Askari üçret iki çeşit olmalı benim ev kirası bile olmayan kapıcıma aydat ödemekte zorlanıyorum yeter ya bıktırdınız