E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAtlanta Fed Başkanı Bostic Eylül ayını işaret etti---

Atlanta Fed Başkanı Bostic Eylül ayını işaret etti

Atlanta Fed Başkanı Bostic Eylül ayını işaret etti
15 Ağustos 2024 - 07:48 borsagundem.com

Atlanta Fed Başkanı Bostic, enflasyonun düşmesi sonrası Eylül'de faiz indirimine gidilebileceğini belirtti

Financial Times'ın haberine göre, üst düzey bir Federal Rezerv yetkilisi, Eylül ayında faiz indirimine "açık" olduğunu söylerken, ABD merkez bankasının işgücü piyasasındaki soğuma işaretlerinin ortasında para politikasını gevşetmek için "geç kalmayı göze alamayacağı" uyarısında bulundu.

FOMC'nin oy verma hakkına sahip bir üyesi olan Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, Financial Times'a yaptığı açıklamada, fiyat baskıları hafifledikçe yetkililerin tam istihdamı koruma görevlerinin de bilincinde olmaları gerektiğini söyledi.

Bostic, "Enflasyon aralığa girdiğine göre, görevin diğer tarafına bakmamız gerekiyor ve orada işsizlik oranının düşük seviyelerinden önemli ölçüde yükseldiğini gördük. Ancak bu beni uygun zamanlamanın ne olduğu konusunda düşünmeye sevk ediyor ve bu nedenle dördüncü çeyrekten önce harekete geçmemiz konusunda bir şeyler olmasına açığım" dedi.

Bostic, Fed'in para politikasını ne zaman ve ne kadar hızlı gevşeteceğini tartarken yüksek riskler taşıdığını kabul etti.

"Beklemek risk getirir ve bu yüzden bu konuda daha dikkatli olmalıyız," diye konuşan Bostic, "Politikalarımız her iki yönde de gecikmeli olarak hareket ettiğinden, geç kalmayı göze alamayız. Mümkün olan en kısa sürede harekete geçmeliyiz" dedi.

Lenovo'nun ilk çeyrek geliri   arttıLenovo'nun ilk çeyrek geliri arttı

 

Sıcak hava etkili olmaya devam ediyorSıcak hava etkili olmaya devam ediyor

 

Çin'in emlak piyasasında zayıflık sürüyorÇin'in emlak piyasasında zayıflık sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)