E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemATO'da Gökçek'e rakip olacak---

ATO'da Gökçek'e rakip olacak

ATO'da Gökçek'e rakip olacak
29 Ekim 2016 - 05:13 borsagundem.com

Osman Gökçek'in ATO başkanlığına adaylığını açıklamasının ardından ATO Meclis Üyesi Mustafa Deryal de yarışa gireceğini açıkladı

ATO'daki sürpriz istifaların ardından Osman Gökçek önceki gün başkan adaylığını açıklamıştı. Aysel Alp'in Hürriyet'teki haberine göre ise Gökçek'in karşısına Mustafa Deryal çıkacak. 

Ankara Ticaret Odası’nda (ATO) istifaların ardından başkanlık için Osman Gökçek adaylığını açıklarken, karşısına ATO Meclis üyesi Mustafa Deryal’in rakip olarak çıkacağı belirtiliyor.

Deryal, Hürriyet’e, 188 meclis üyesinden önemli bir kısmının kendisinin adaylığı konusunda teveccühü bulunduğunu söyleyerek Gökçek’in, istifaların ardından girdiği ilk meclis toplantısında adaylık açıklaması yapmasının oda geleneklerine aykırı olduğunu ve bunun rahatsızlık yarattığını ileri sürdü. 2013 seçimlerinde Salih Bezci’nin karşısına başkan adayı olarak çıkan Mustafa Deryal Boya Satıcıları ve İmalatçıları Meslek Komitesi Üyesi ve Kardelen Boya’nın sahibi. “Meclis üyelerinden size aday olun, çağrısı mı var” sorusuna Deryal, “Geçen seçimde 73 oy aldım. 188 meclis üyemiz var. Bunlarla irtibat kurmadan, temas etmeden, desteklerini almadan, bu iradeyi ortaya koymam, ‘adayım’ demem. Ama ciddi sayıda bir çoğunluğun istediğini söyleyebilirim” dedi. Osman Gökçek’in karşısına rakip çıkması zor olduğuna ilişkin yorumlar üzerine ise Deryal, “Burası demokratik bir ülkedir. Evet, Sayın Melih Gökçek belediye başkanımızdır. Sosyal olaylarda, sivil toplum kuruluşlarında, meslek örgütlerinde desteği olabilir. Ama hepimizin belediye başkanıdır. Seçime herhangi bir müdahalesi olacağını düşünmüyorum” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)