E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporAvcı: Selçuk adına sıkıntı olur---

Avcı: Selçuk adına sıkıntı olur

Avcı: Selçuk adına sıkıntı olur
13 Ocak 2013 - 01:37 borsagundem.com

Abdullah Avcı, Milli Takım'daki projelerinden, takip ettiği oyunculara ve kendisine gelen eleştirilere kadar birçok konuda konuştu

Devre arası döneminde Antalya’da takımların kamplarını takip eden ve bu süreçte birçok oyuncu izleyen A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı buradaki izlenimlerini ve milli takım ile ilgili projelerini TRT Spor’a anlattı.
İşte Avcı’nın açıklamalarından satır başları:
Selçuk İnan ile ilgili doğruyu öğrenebilir miyiz?
"Selçuk İnan 8 senedir benim genç takımlardan beri beraber olduğum bildiğim bir futbolcu. Türk futbolunun önemli değerlerinden birisi. Ben de yerinde kimi oynattım? Mehmet Topal. O da Fenerbahçe'nin oyuncusu. Avrupa'dan gelmiş. Sadece o gün verdiğim teknik bir karardır. Beden dilinden biraz üzgün olduğunu seziyorum. Olabilir yani mutsuz olacak. Ama bunu devam ettirirse onun adına da sıkıntı olur. Türk futbolunun adına da sıkıntı olur. Devam ettireceğini düşünmüyoruz."
“Amacımız havuzumuza daha fazla oyuncu katmak”
"Son 7 senedir TFF'nin içinde olmayan bir organizasyon oluşturduk. Bu noktada amaç şu; Özellikle haziran ayına kadar milli takımlarımızın, genç milli takımlarımızın mücadele edeceği organizasyonları var. Milli takımımızın resmi maçları var. Mayıs ayında U19 Avrupa Şampiyonası elit turu var. Haziran ayında ülkemizi de yakından ilgilendiren U20 dunya şampiyonası var. 7 farklı şehirde oynanacak. Bütün ülkelerin 93-94 doğumlu oyuncuları geliyor. Akdeniz oyunları var. Burda da 94-95 doğumlular oynayacaklar. Bu kadar organizasyon içindeki oyuncuların hepsi mevcut milli takım havuzumuzu oluşturuyor. Bununla birlikte 14 bölgemiz mevcut ve bu bölgelerde de oyuncu taramalarımız sürüyor. Yurt dışında da bu çalışmalarımızı yapıyoruz. Özellikle, Almanya potansiyelimizin çok olduğu bir bölge. Amacımız havuzun dışından da bu havuza oyuncu katmak. “

Bu projeler sizle birlikte mi başladı yoksa daha önce de mevcut muydu?

"7 sene önce ben Genç Milli Takımı çalıştırdığım dönemde de bu çalışmalar Ümit Milli Takım için yapılmıştı. Şimdi ise biz bunu Akdeniz Oyunları'na da ev sahipliği yapacağımız için 93-94 doğumlu oyunculara yaydık. Bu oyuncu havuzuna neler katabiliriz onu düşünüyoruz. Her Türk Gencine bu şansı vermek lazım. 242 futbolcu seyrettik ama şöyle bir gerçekle karşılaştık ki Almanya’da alt yapı eğitimi almış oyuncularda fiziksel anlamda bizim takımlarımızın oyuncularına oranla pozitif bir fark var.”
“Süper Lig’de görev yapan fikir alış-verişinde bulundunuz mu?”
"Hepsiyle bir iletişimim oldu. Ben en son Kayserispor'un hocası ile beraberdim. Tanışmamıştım. Onunda bu Antalya kampında yanına gittim. Kendileriyle fikir alışverişi yapıyoruz. Zorlukları da var kulüp takımında çalışmanın zorluklarını ben çok iyi bilirim. Her gün bir yarış, müsabaka. Bunda da ben özellikle 2 tane şapkam var. A milli takım teknik direktörlüğü olsa daha farklı bakabiliriz. Ben bütün takımların teknik sorumlusu olduğum için benimde her günüm yoğun geçiyor. Fırsat buldukça biz onlarla beraber telefonla da olsa veya kamplarda da onlarla bir araya geliyoruz."
Salih Uçan, Necip Uysal ve Recep Niyaz'ı takip ediyor musunuz?
“Bunlar bilinen net oyuncular. Beklentimiz olan oyuncular. Özellikle ben Necip'i de ilk Slovakya maçına da çağırmıştım. Oynadığı mevkiden dolayı, oynatmadığım oyuncudan dolayı eleştiri aldım. Necip de o bölge oyuncusu. Performansı iyi gidiyor. Bu sene de değerlendirmeye çalışacağız. Özellikle Türk futbolu Fenerbahçe adına Salih ve Recep önemli beklentilerin olduğu oyuncular.”
Oyuncu havuzunun darlığından şikayet ediyorsunuz ne düşünüyorsunuz?
Bu işin temeli kulüplerin altyapısıdır. Ben de kulüp takımında çalıştım. Ben de 6 yabancı ile oynadım. Şartlar onu gerektiriyor o zaman. Bursaspor 2 sene öncenin şampiyonu. 2 tane alternatif oyuncu var takip ettiğim. 6 yabancı Wederson'u da sayarsan 7 oluyor. Kalıyor 4 oyuncu geriye. Bu sistem de var bunun içinde. Temel eğitimimiz ile ilgili sıkıntı da var. Yerli kaliteli oyuncu geldiği zaman ben inanıyorum ki yerli teknik adamlar tercihini onlardan yana yapacaktır. 13 aylık süreçte bir eylem planı hazırlıyoruz. Bunu gerekli makamlara sunacağız. Bununla lgilii Avrupa'da da bir takım araştırmalar yaptım. Temel eğitimi, okul eğitimi ve kişisel eğitim. Biz bunları bir arada çözecek bir sistem üretmezsek karakterli bir oyuncu grubu yakalarsın ve 2 turnuvaya gidersin ama 3 turnuvaya gidemezsin. Bizim amacımız istikrarlı bir takıma ulaşabilmektir. Her turnuvaya gitmek bir başarıdır. Bunu yakaladığın zaman niye çeyrek final, yarı final oynamadığımızı hesaplamamız gerekiyor. Ben bugün Gökhan Gönül'e alternatif bir sağ bek yaratamıyorsam bu Türk futbolu adına sorundur bu Türk futbolu adına.
“Oyuncularımız Avrupa’ya gidemiyor. Çünkü Avrupa’da esamesi okunmuyor”
“Avrupa ile aramızda makas açılıyor. Biraz evvel söylediğim gibi bir eylem planı hazırlıyoruz. Bu bir zaman ve süreç alacak bir şey. Ben A milli takımın başında 10 sene kalayım derdinde değilim. Ama Türk futbolunun bir tarafından tutmamız lazım. Şimdi düşünelim Arda nasıl Avrupa’ya gitti? Euro 2008’deki başarısı sayesinde. Mehmet Topal da aynı şekilde..Emre tekrar nasıl İspanya'ya gitti? İtalya'yı İngiltere'yi yaşadığı ve Avrupa'da piyasası olduğu için. Neden başka oyuncular gitmiyor? Çünkü Avrupa arenasında yokuz. Senin ligini baz almıyorlar”
Türkiye'de oynayan yabancı futbolculardan takımınızda olmasını istediğiniz isim var mı?
"Hiç o şekilde düşünmedim. Ama şunu isterdim ki yurt dışındaki takımlarımızda oynayan Türk futbolcular var Stuttgart'ta, Werder Bremen'de, Standart Liege'ye de gittik Sinan'ın takımı. Mesela Stuttgart'ta Serdar Taşçı diye bir stoper var. Alman Milli takımında oynamış. Şu an oynamıyor. Onun benim Milli takımımda oynamasını çok isterdim. İlkay'ın da bende olmasını çok isterdim."
Mert Nobre'nin Milli takımda oynaması yönündeki talebi için ne düşünüyorsunuz?
"Dünyanın her tarafında bunun ucu açık. Herkes oynayabilir. Buna açık olunması lazım. Ben de açığım buna. Ama ben şu açıdan bakıyorum. Biraz daha yaşı ufak, bizim kültürümüzü almış, bizimle beraber yetişecek oyuncu isterim. Ben günü kurtarmak için 33 yaşındaki bir futbolcuyu bu maçlık oynatmanın peşinde olan bir insan değilim."
Eleştiriler İBB'den sonra sertleşti. Ne söyleyeceksiniz bunun hakkında?
"Öyle olacak zaten. Sen bu koltukta oturuyorsan rüzgar sert esecek. Bu kesin. Ama belden aşağıdan vururlarsa ben de tepkimi gösteririm ki belden aşağı da vurdular. Ben belden aşağıya vuranlara tepki gösteririm. Oyuncu eleştirilerine her zaman açığım. Ben Eylül ve Ekim aylarında ne televizyon seyrettim ne de gazete okudum. Ama gerekli yerlere gerekli cevabı da veriyoruz."
Hollanda'ya karşı iyi oynadıktan sonra neden gerisini getiremedik?
"Futbol takımlarında başarı olursa arkadaşlık da kenetlenir. Sonuçlar kötü olunca açılmalar başlar. Suçlular savunma yapar. Estonya maçını kazansak da Hamit'in mutsuzluğu yansıdı ekrana. Kaptan sevincini duygusunu gösterdi. Türk futbolunda Emre Belezoğlu kadar tecrübeli futbolcu yok. Milli takımlarda geçiş döneminde tecrübeli oyuncu kullanırsın. Fatih hoca bir dönem takımında oynamayan Tümer'i getirdi oynattı. Uluslararası arenada ayakta kalabilecek nadir oyuncularından birisi Emre Belözoğlu. Bunu da geçiş dönemlerinde kullanman lazım. Ben Emre'ye sahip çıkılmasını istiyorum."
Mesela Cenk'i aldınız. Ama bu sefer Trabzonspor'dan niye Onur alınmadı dediler. Eleştirildiniz, niye?
"İnsanlar birazcık bilerek eleştirmeliler. Onur'un doğum tarihini biliyor musunuz siz? 1.1.1988. Yeşilova'da oynadı. Galatasaray'a istedim. Ordan Karşıyaka'dan Genç milli takımlara alan ilk hoca benim. Bizim milli takımımızın kalesinde Tolga Zengin oynadı. Onur takımında oynamıyordu. Ekim ayında Onur 2 maç oynamıştı. Milli takımda da 4 maç oynadı. Mert ile Cenk bizimle 9 maç beraber oldular. Benim olduğum süreçte 9 maç oynadılar. Yedek kaleciyi konuşuyoruz. Volkan oynuyor zaten."
Hamit'in Romanya maçından sonra yaptığı açıklama hakkında neler söylersiniz?
"Hamit'in bu lafını doğru bulmuyorum. Hamit bu takımın ağır toplarından birisidir. Ben teknik direktör olduğumda Madrid'e Hamit'in yanına gittim. Hamit çok farklı kafası olan, detayları düşünebilen bir insan. Benden hakaret etmemi ya da bağırmamı bekliyorlarsa ben bunu yapmam. Bugün bu düzeye gelmiş oyunculara eğer bu lafı bekliyolarsa doğru olmadığını düşünüyorum. Bir bakış 2 kelime bile çok şey ifade edebilir."
Milli Takımı bırakmayı hiç düşündünüz mü?
"Bu kadar yoğun eleştirilerde herkes düşünebilir. Ama ben milli takımı bırakmayı hiç düşünmedim. Olumlu ya da olumsuz her türlü bedeli zaten Abdullah Avcı ödeyecek. Bu konuda o yüzden rahatım. Benim 3-4 milyon Euro kazanan oyunculara bağırmam hakaret etmem son derece yanlış bana göre."
Bazı kulüpler Milli Takım'a gidince oyuncularımızın psikolojisi bozuluyor diye şikayet ediyorlar. Siz bununla ilgili ne düşünüyorsunuz?
"Ben tek bir cevap verebilirim bu konuyla ilgili. Milli takımın üzerinde başka bir şey var mı? Yok. O yüzden Milli takım üzerinden kimsenin konuşmaya hakkı yok. Bu ülke için insanlar orda burda hayatlarını kaybediyolar. Bizim de o duyguyu önplana çıkarmamız lazım. Oyuncularımız Milli takıma geldiği zaman her şeyden arınmaları gerekiyor. Burası çok farklı bir duygu. Onu bilemiyoruz , göremiyoruz. Yaşamak gerekiyor. Kulüpler artık Milli takımın üzerine çıkmış durumda. Bunu net bir şekilde söylüyorum. Onun için Milli takım farklı. Bunun için yorum dahi yapılmaması gerekiyor bu konuda. Ne oyuncu üzerinden ne de teknik adam üzerinden yorum yapılmamalı. 68e 105 numaralı oyunun içinde yapılan eleştiriler de uslüba uygun olacak. Bunun bedelini olumlu olumsuz ben ödeyeceğim zaten. Böyle yorumlar olamaz yani. 15-20 milyon Euroluk oyuncu da gidiyor milli takımına. Belki 10 saat uçakla gidip maç oynuyor. Bizim buna saygı göstermemiz lazım."
Takip ettiğiniz oyuncular var. Neler söyleyeceksiniz?
"Mesela Aydın Karabulut. Beşiktaş'a geldiğinden beri takipteyiz oyuncuyu. Ama dalgalanma gösteriyor olmuyor bir türlü. Hatta ben kampa gittiğimde de sakattı koşuyordu. Ben de sordum ne zaman oynayacaksın artık diye. Hatta Karabükspor'daki Ahmet İlhan'ı sordum. Ben onu Bozüyük'ten beri tanıyorum. İBB'deyken istemiştim. Performansı iyi gidiyor. Takip ediyoruz. Bunlar sadece havuzun içindeki oyuncular. Hurşut da Aykut Demir de oynayan futbolcular. Hep aynı isimler konuşulan isimler."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yılmaz13 Ocak 2013 15:07

    sayın avcı her mikrafona çok ve boş konuşuyorsun bu şekilde gündemde değil de dünya kupasına katılmayı sağlayıp konuşsaydın daha iyi olurdu şimdi bunları söylemenin sana ne gibi yararları olacak.

  • Kagan13 Ocak 2013 13:53

    Sen olmussun, azizin, demirörenin emre ve volkanin piyonu! öyle devam et aldigin sonuclar ortada!

  • avaree13 Ocak 2013 12:31

    Selçukla , Topalı bir tutan kafanın eseri Milli takımın yerinden anlaşılmakta.Seninle Milli takımda kamplaşma veya yumruklaşma yada mezhepleşme konuşulur ,yazılır,çizilir oldu.Kapasitesizliğini oarayada yansıttın hala konuşuyorsun hani icraat.

  • ehsyhm13 Ocak 2013 03:18

    Şunu oynatmışsın,bunu oynatmışsın,önemli olan başarıların,,geldiğinden beri milli takıma ne verdin,,hiç bir şey,peki aldığın maaş helal mi? İşte bunu düşün,vebal alma.

  • xyz13 Ocak 2013 01:50

    senden cacık olmaz avcı..umudunu topala ve 33 lük emreye bağlamış adamdan hoca falan olmaz milli takıma..milli takımı bu ikili orta saha hiç bir yere götürmez ççok sıradanlar..hele topal bu ülkede onun gibi 50 tane çıkar..hürriyetten ne faazlası var yada fb li selçuktan komedi bu adam