E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisAvea satılıyor mu?---

Avea satılıyor mu?

Avea satılıyor mu?
20 Haziran 2011 - 12:05 borsagundem.com

Kulislere sızan iddialara göre Türk Telekom Avea’daki payını satıyor. Biri yerli olmak üzere iki büyük grup şirketle ilgileniyormuş

Türk Telekom’un en büyük iştiraki konumundaki Türkiye’nin 3. büyük GSM operatörü Avea hisselerini satacağı iddia ediliyor. Para Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Demir’in köşesine taşıdığı satış iddialarıyla ilgili ‘İstihbarat kaynağı sağlam’ diyor. Biri yerli olmak üzere iki grubun Avea hisseleriyle ilgilendiği öne sürülüyor. Türk Telekom’un hissedarı konumunda olan Saudi Telekom’un ve son dönemde özellikle perakende sektöründe dev satın almalara ismini duyuran Yıldız Holding’in şirketin hisseleriyle ilgilendiği öne sürülüyor. Saudi Telekom şirketin ortağı konumunda olduğu için daha avantajlı olduğu ve uzun süredir şirket içerisinde inceleme yaptığı söyleniyor. Oğuz Demir, bu haftaki editör köşesinde fiyatın bile konuşulmaya başlandığını yazmış. İsmi Doğan Grubu gazeteleriyle anılan ve Gözde Finansal’ı girişim sermayesine çevirdikten sonra Migros’tan Şok’u alan Yıldız Holding’in şirketi incelemeye başladığı ifade ediliyor. Oğuz Demir bu iddialarını doğrulamak için ise şu ayrıntıları aktarıyor: “Son dönemde Avea’nın yönetim katlarında Yıldız Holding kökenli çalışanların sayısının arttığı da vurgulayalım. Bu arada kısa bir süre önce Avea personeline geçmiş dönemlerden kalan izinlerini kullanmalarının tebliği edildiğini de belirtelim.”
Bu arada, Avea Genel müdürlük görevini bıraktıktan sonra Yıldız Holding şirketlerinde üst düzey yöneticilik yapan Cahit Paksoy geçtiğimiz günlerde sürpriz bir kararla şirketten ayrılmıştı. Migros’un satışından önce de Bülent Özaydınlı Koç Grubu CEO’luğundan ayrılmış sonra da şirketi satın almıştı. Tabii bu iddialardan kısa bir süre önce Paksoy’un istifası kafalarda yeni soru işaretlerine neden oluyor.
Demir’in, bu önemli iddiayı kaleme aldığı yazısının sonunda Avea’nın değeri ve geleceğiyle ilgili yaptığı analizlerin çok da doğruları yansıttığını söyleyemeyiz.
Bu arada, Avea’nın bir önemli ortağı da İş Bankası. Ancak mart ayı sonunda İş Bankası Genel Müdürlüğünü bırakan Ersin Özenci o dönemde de gündeme gelen satışla ilgili şu açıklamayı yapmıştı: “İş Bankası’nın Avea’daki payını satacağı söylentilerini yalanlıyorum.” İş Bankası’nın Avea’da yüzde 19 payı bulunuyor.
Türk Telekom yöneticileri de geçmişte sık sık gündeme gelen bu iddiaları yalanlayarak, “Türk Telekom gibi bir iletişim devinin mutlaka bir GSM operatörüne sahip olması gerekir” şeklinde açıklamalar yapmıştı. Türk Telekom’u satın alan Hariri Ailesi, elindeki hisselerin önemli bir kısmını bazı fonlara ve başka gruplara devretti. Belki şirket ortakları arasında yeni bir hisse devri ya da ortaklık yapısında bir değişiklik ‘Avea satılıyor’ şeklinde iddiaların yayılmasına neden olmuş olabilir ki, İMKB’de işlem gören Türk Telekom böyle bir niyeti bile olsa borsaya açıklama yapmak zorunda. Bugüne kadar Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bu yönde bir açıklama yapılmadı.
Sonuç olarak; Türk Telekom yöneticileri ve Ersin Özince’nin defalarca yalanladığı Avea’nın satış haberi yeni değil, sadece Oğuz Demir’in gündeme taşıdığı şirkete talip olan kurumların isimleri ilginç!

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)