E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiAvea'nın yeni logosunda şok!---

Avea'nın yeni logosunda şok!

Avea'nın yeni logosunda şok!
25 Haziran 2013 - 13:16 borsagundem.com

Avea logosunu kuruluşundan beri ilk kez değiştirdi. Fakat yeni logo bir başka logoya benzerliği ile dikkat çekiyor

Avea'nın yeni logosu Google Wallet'in logosuna benzerliğiyle dikkat çekiyor. Hürriyet'ten Erdal Kaplanseren bugünkü yazısında iki logo arasındaki benzerliği şu şekilde ortaya koydu:
Türkiye’nin üç operatöründen biri olan Avea logosunu kuruluş sonrasında ilk defa yeniledi. Fakat gelin görün ki bu yeni logo, Google’ın mobil ödeme servisi Wallet’ın logosuyla neredeyse aynı.Dün Avea’nın yeni logosu tanıtıldı ve şirketin web sitesinde yayımlandı. Görür görmez “bu tasarım hiç yabancı değil” düşüncesi geçti aklımdan. Zira Avea’nın yeni logosunun ikonu çok baskın ve her anlamda ayrışan bir tasarıma sahip.

İşte huzurlarınızda çok tartışmalı bir “esinlenme” durumu daha… Google’ın mobil ödeme servisi olan Wallet’ın logosuyla ilk görüşte tamamen aynı göründüğünü sanırım herkes kabul eder. Avea yönetimi bu durumdan haberdar mı yoksa tasarım ofisinin atlatması mı bilemiyorum ama bu kadarına “tesadüf” demek fazla iyimser olur.
Avea logosundaki ikon, Wi-Fi ve mobil bağlantı sinyali simgesine gönderme yapıyor. Google Wallet’in logosunda bulunan ikon da bunun neredeyse aynısı. Tek fark var, Google Wallet logosundaki ikon sağa yatık durumda. Ben benzerliğin daha iyi görünmesi için Google Wallet ikonunu dik çevirdim. Gördüğünüz gibi fırça darbesi efektine sahip sinyal logoları arasında renk geçişleri ve sinyal çizgilerinin kalınlığı arasında farklar bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)