E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiAvrupa aşağı çekti, Türkiye dengeledi---

Avrupa aşağı çekti, Türkiye dengeledi

Avrupa aşağı çekti, Türkiye dengeledi
10 Şubat 2012 - 07:00 borsagundem.com

Vodafone, 2011’in son çeyreğindeki finansal sonuçlarına Türkiye ve Hindistan’daki iki rakamlı büyüme oranlarının olumlu katkı yaptığını açıkladı.

İtalya ve İspanya’daki gelirleri düşen Vodafone’un geçen yılın son çeyreğindeki servis gelirleri bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 2.5’lik düşüşle 11.6 milyar sterlin (16.8 milyar dolar) olarak gerçekleşti.
Güney Avrupa zorlaştı
Şirketin, Afrika, Ortadoğu ve Pasifik’teki gelirleri yüzde 7.6 artarken, Avrupa’da yüzde 1.7 civarında düştü. Operatörün gelirleri İspanya’da yüzde 8.8, İtalya’da ise yüzde 4.9 düşüş yaşadı.
Vodafone CEO’su Vittorio Colao, “Veri, kurumsal ve gelişmekte olan ülkeler gibi stratejik alanlarda ilerleme kaydetmeye devam ettiklerini söyledi. Colao, “Güney Avrupa’daki ekonomik şartların zorlaşarak devam etmesine karşın geniş coğrafik dağılımımız toplamda performansımızı etkilemedi. Artan değer algımız, güçlü nakit akışımız ve sağlıklı bilançomuz başarıyla devam etmede bize güven veriyor” dedi.
1.1 milyar TL gelir
Vodafone Türkiye de, 2011-2012 mali yılı üçüncü çeyrek döneminde servis gelirlerini yüzde 23.5 artırdığını açıkladı. Şirketin bu dönemdeki servis geliri 1.1 milyar TL olarak gerçekleşti. Yapılan açıklamada şöyle denildi: “Büyümede mobil internet, kurumsal müşteri gelirleri ve faturalı abone kazanımı önemli rol oynadı. Şirket, geçen yılın aynı dönemine oranla üçüncü çeyrekteki mobil internet gelirlerinde yüzde 244, veri gelirlerinde yüzde 77 ve kurumsal servis gelirlerinde yüzde 22 büyüme kaydetti. Faturalı abone sayısı ise, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 36 artış ve 1.5 milyon abone kazanımı ile 5.6 milyona ulaştı. Faturalı abonelerin payı yüzde 31.1’e yükseldi.”
Timuray: Abonede yeni rekor kırdık
VODAFONE Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, ekonomik ve sosyal gelişim açısından geleceğin trendi olarak öne çıkan mobil internet kullanımında sektörün atılım aşamasında olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Mobil internetin en büyük yatırımcılardan biri olarak bu alanda elde ettiğimiz güçlü büyüme, yeni mobil teknolojilerin tüketicilerimize sunduğu katma değer heyecan verici. Abone sayımızın yeni bir rekora ulaşması da memnuniyet verici.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)