E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarAvrupa bankaları faizleri düzenleyebilir---

Avrupa bankaları faizleri düzenleyebilir

Avrupa bankaları faizleri düzenleyebilir
07 Nisan 2011 - 22:02 borsagundem.com

Avrupa Komisyonu, bankaların yükselen sermaye zorunluluklarıyla karşı kredi faizlerini artırarak, mevduat faizlerini düşürebileceğini söyledi

Brüksel'deki Avrupa Birliği Komisyonu, Avrupa'daki bankaların kredi faizleri ve mevduat faizlerini, artan sermaye zorunluluklarına karşı yeniden düzenlenebileceğini belirtti. Avrupa Birliği yetkilisi, daha yüksek sermaye standartlarının, zarar edildiği zamanlara karşı koruduğunu, ancak bankaların fonlama maliyetini de artırdığına dikkat çekti.
Avrupa'daki bankalar, regulatörlerin sermaye zorunluluklarını artırmasına karşılık rezervlerini yükseltiyor.
Basel Komisyonu'nun yeni bankacılık düzenlemelerine göre, bankaların 2019'a kadar rezervlerini iki katının üzerine çıkarması gerekiyor.
Komisyon, bankaların sermayelerinin artmasının, yurtiçi hasılalardaki volatiliteyi azaltacağını ancak daha düşük hızda bir GSYH büyümesine sebep olabileceğini söyledi.
Avrupa Komisyonu'nun raporunda, mevcut ekonomik toparlanmanın yolunda olduğunu, ancak zayıflık ve dengesizliklerin görüldüğüne dikkat çekti.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)