E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarAvrupa bankalarına destek hazır---

Avrupa bankalarına destek hazır

Avrupa bankalarına destek hazır
22 Ocak 2011 - 17:40 borsagundem.com

ECB Yönetim Kurulu üyesi Juergen Stark, "Avrupa İstikrar Fonu hükümet tahvilleri alabilir ya da bankalara sermaye desteği verebilir" dedi

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Kurulu üyesi Juergen Stark, Avro Bölgesi kurtarma fonunun, hükümet tahvilleri satın alabileceğini ya da ticari bankalara sermaye desteği verebileceğini söyledi.
Stark, Hollanda'da yayımlanan Het Financieele Dagblad gazetesine verdiği demeçte, ''Avrupa Finansal İstikrar Fonunun (EFSF), hükümet tahvilleri satın alabileceğini ya da bankalara sermaye desteği verebileceğini tasavvur edebilirim. Ancak bu konuda siyasi düzeyde karar verilmeli'' dedi.
Hükümet tahvilleri satın alma kararının, ''olağanüstü koşullar altında atılmış olağanüstü adımlar'' olduğunu belirten Stark, hükümetlerin ''E-bond'' adlı ortak tahvil çıkarmasına karşı olduğunu yineledi. Stark, avronun ''istikrarlı ve saygın bir para birimi olduğunu ve başarısız olmayacağını'' ifade etti.
Mayıs ayından bu yana ikincil piyasalarda hükümet tahvilleri satın alan ECB, şimdiye kadar 76,5 milyar avroluk harcama yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)