E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa bitkin, Almanya durgunluğun eşiğinde---

Avrupa bitkin, Almanya durgunluğun eşiğinde

Avrupa bitkin, Almanya durgunluğun eşiğinde
08 Ağustos 2014 - 13:49 borsagundem.com

Euro Bölgesi için genişleyen ekonomik durgunluk sinyalleri geliyora

Dün Almanya’da tahvil getirileri tarihi seviyelere düşerken iki yıllık faiz oranlarının kısa süreli olarak sıfırın altına inmesi euro bölgesinde genişleyen bir durgunluğa ilişkin korkuları artırdı.

İyileşmenin Euro Bölgesi'nin çoğunda durakladığı ve Almanya’nın bile durgunluğa yakın bir pozisyonda olduğunu gösteren yeni veriler sonrasında 10 yıllık tahvil getirileri yüzde 1,02’ye düştü. 

Commerzbank, Alman ekonomisinin ikinci çeyrekte yüzde 0,2 daralmış olabileceği ve Güney Avrupa’yı durgunluktan çıkaramayacak kadar zayıf düştüğü konusunda uyarıda bulundu. 

Almanya’nın imalat sanayii üretimi de üç ayda yüzde 1,5 düştü. Frankfurt’taki DAX hisse endeksi geçtiğimiz ay içinde yüzde 10 değer kaybederken 9,000 psikolojik sınırını kırma eğilimi gösteriyor.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı (ECB) Mario Draghi dünkü basın toplantısında Euro bölgesinde iyileşmenin “cılız, kırılgan ve dengesiz” kaldığını, Rusya ve Ortadoğu’ya yönelik artan endişelere bağlı olarak belirgin bir durgunluk kaydedildiğini söylemişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)