E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları 4 gün sonra düştü---

Avrupa borsaları 4 gün sonra düştü

Avrupa borsaları 4 gün sonra düştü
12 Mayıs 2015 - 19:39 borsagundem.com

Avrupa hisseleri, Euro Bölgesi tahvillerinin düşmesi ile 4 gündür ilk kez geriledi

Avrupa hisseleri, Almanya başta olmak üzere Euro Bölgesi ülke tahvillerinin düşmesi ile 4 gündür ilk kez geriledi.

Stoxx Europe 600 Endeksi gün içinde yüzde 2.1 kadar kayba ulaşmasının ardından yüzde 1.3 geriledi ve 396.09 puandan kapanış yaptı. Toplam 19 sektör grubu da düştü. 10 yıllık İtalya, İspanya ve Almanya tahvil faizleri yükseldi.

Goldman Sachs Group'un raporunda, Avrupa Merkez Bankası'nın tahvil alım programından ciddi bir beklenti olmasının, küresel tahvil değerlemelerini çok yüksek seviyelere çıkardığı ve Avrupa tahvillerinde çok sert satışlar getirdiği ifade edildi.

Endeks Nisan ayında yüzde 21 artış ile tüm zamanlar rekoruna ulaşmasının ardından yüzde 4.3 geriledi.

Oslo'daki Storebrand Asset Management yetkilisi Espen Furnes, "Bugün yaşanan zayıflık yaygın nitelikli. Tahvil piyasasında fiyatlar oldukça volatil seyrediyor ve AMB'nin parasal gevşeme programı ile piyasa daha az emin davranışlar gerçekleştiriyor olsa da hisselerin bu yıla mükemmel bir başlangıç yaptığını unutmamak gerekiyor. Bazı yatırımcıların kar satışları yapması bu açıdan makul görünüyor" dedi.

Toplam 18 Batı Avrupa piyasasından yalnızca 2'si yükselirken, Almanya'da DAX yüzde 1.7 ile düşüşlere öncülük etti. İngiltere'de FTSE 100, İspanya'da IBEX 35 ve Fransa'da CAC 40 endeksleri günü yüzde 1'in üzerinde düşüşler ile tamamladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)