E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları artıda kapandı ---

Avrupa borsaları artıda kapandı

Avrupa borsaları artıda kapandı
16 Kasım 2017 - 20:28 borsagundem.com

Avrupa hisse senedi piyasaların son bir yılın en uzun süreli düşüş sürecine bugün son verdi.

BORSAGUNDEM.COM

Avrupa hisse senedi piyasaların son bir yılın en uzun süreli düşüş sürecine bugün son verdi ve bölgesel endekslerin çoğunluğunda kapanışlar şirketlerden gelen açıklamaların olumlu görünümü sayesinde yukarı yönlü oldu. Yatırımcılar ayrıca oto üreticileri tarafından açıklanan satış rakamlarında gözlenen yükselişten de faydalandırlar.

Stoxx Europe 600 index endeksi yüzde 0.5 oranında yükselişle 383.81 puandan günü tamamladı ve 7 seanstır süren düşünü sona erdirdi. Almanya'da DAX endeksi yüzde 0.6 oranında yükselişle 13,047.21 ve Fransa CAC 40 endeksi yüzde 0.6 oranında artışla 5,332.25 puandan günü tamalarken, İngiltere FTSE 100 endeksi yüzde 0.19 yükselişle 7386.94 puandan günü tamamladılar.

Dokuz aylık dönem karının geçen yılın aynı dönemine göre iki katın üzerinde bir artış gösterdiğini duyuran Fransız sanayi devi Bouygues'in hisseleri yüzde 4.3 oranında değer kazandı. Uluslararası yatırım yöneticisi 3i Group PLC III, özel hisse senedi portföyünde bu yıl da güçlü bir büyüme yaşayacağını belirtince hisseleri yüzde 2.3 oranında yükseldi.

Oto üreticilerinin açıkladığı yüksek satış rakamları Volkswagen hisselerinde yüzde 2.7, Fiat Chrysler Automobiles NV FCA, yüzde 1.9 ve Renault SA hiselerinde yüzde 0.8 oranında yükseliş getirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)