E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarAvrupa borsaları da geriledi---

Avrupa borsaları da geriledi

Avrupa borsaları da geriledi
07 Mart 2011 - 19:16 borsagundem.com

Libya'daki şiddet Avrupa Borsaları'nı olumsuz yönde etkiledi, çoğu hisse değer kaybetti

Libya'daki şiddet olaylarının daha geniş alana yayılması ile petrolün varili 105 doların üstüne çıktı; çoğu Avrupa hissesi değer kaybetti. Bunun yanında moda devi Louis Vuitton'un Bulgari'yi alacağı haberleriyle Bulgari ApA ve Tognum AG hisseleri yukarı yönlü seyretti.
Satış tahminlerini ıskalayan Inmarsat Plc hisseleri yüzde 13 değer kaybetti. LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SA, dünyanın en büyük 3. mücevheratçısı Bulgari'yi 3.7 milyar euro ödemeyi kabul ettikten sonra Bulgari hisseleri yüzde 59 sıçradı.
Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.3 gerileyerek Londra'da 281.12 seviyesinden kapandı. Ortadoğu'daki patlak veren halk ayaklanmaları ve Avrupa Merkez Bankası Başkanı Trichet'nin faiz oranlarını artırabilecekleri açıklaması ile endeks bu yıl gördüğü 17 şubattatki en yüksek seviyesinden yüzde 3.5 geriledi.
18 batı avrupa ülkesinin 9'unun ulusal gösterge endeksleri bugün değer kaybetti. İngiltere'nin FTSE 100 Endeksi yüzde 0.1 düşerken, Almanya'nın DAX Endeksi yüzde 0.2 geriledi. Fransa'nın CAC Endeksi ise yüzde 0.7 değer kaybetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)