E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları 'Draghi' ile düştü---

Avrupa borsaları 'Draghi' ile düştü

Avrupa borsaları 'Draghi' ile düştü
21 Nisan 2016 - 19:50 borsagundem.com

Avrupa hissleri, yatırımcıların Mario Draghi'nin teşvik programına ikna olmamaya devam etmesi üzerine dört gün sonra ilk kez düştü

Avrupa hisse senetleri, yatırımcıların Mario Draghi'nin teşvik programına ikna olmamaya devam etmesi üzerine dört gün sonra ilk kez düşerken, Draghi eleştirilere programın işlemesi için zaman vermeleri cevabını verdi.

Stoxx Europe 600 Endeksi, gün içindeki yüzde 1.1'e kadar olan kayıplarını azalttıktan sonra, Londra'da saat 16:39 itibariyle yüzde 0.3 düştü. Avrupa Merkez Bankası ekonomistlerin tahminleri doğrultusunda, faiz oranlarını değiştirmezken, Başkan Draghi, ekonomik görünüm kötüleşirse teşvik artırımına gitmeye hazır olduğunu vurguladı. Draghi enflasyonun düşük kalmaya devam edeceğini ancak yine de yılın ikinci yarısında artması gerektiğini söyledi.

Eppstein, Almanya'da MPPM EK işlem müdürü Guillermo Hernandez Sampere, "Piyasa 'sabırlı' kelimesinin sıklıkla tekrar edilmesini henüz kabul edemedi." dedi ve "Önceki önlemlerin istenilen etkiyi yapamadığı gerçeği, sürprizler için fazla yer bırakmadı. Sadece daha iyi gayri safi milli hasıla rakamları alınan önlemleri destekleyebilirdi." diyerek görüş bildirdi.

AMB toplantıları, Euro Stoxx 50 Endeksi'ndeki en büyük euro bölgesi şirketlerininin gün içindeki hareketlerinin ortalamasının yüzde 4.1 olmasıyla, yapılan son dört toplantının ardından son zamanlarda daha çok volatiliteye öncülük etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)