E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları düşüşle açıldı---

Avrupa borsaları düşüşle açıldı

Avrupa borsaları düşüşle açıldı
23 Ocak 2014 - 10:55 borsagundem.com

Avrupa hisseleri, Çin verileriyle satış ağırlıklı seyrediyor

Avrupa hisselerinin çoğu, Çin'deki öncü imalat endeksinin yavaşlamasıyla, Stoxx Europe 600 Endeksi 6 senenin zirvesinin yakınındayken satıcılı seyrediyor. ABD endeks vadelileri ve Asya hisseleri de geriledi.

Asos Plc ve Inditex SA, Goldman Sachs Group Inc.'nin notlarını düşürmesiyle yüzde 1'in üstünde indi. LEG Immobilien AG, en büyük hissedarının hisse satışına gitmesiyle yüzde 2.4 zayıfladı. Logitech International SA, çeyrekteki kâr ve satışlarının analistlerin tahminlerinin üstünde gelmesiyle yüzde 14 ralli yaptı.

Stoxx 600 Endeksi yüzde 0.1 kayıpla Londra saatiyle 08:06'da 335.77 puana gerilerken, her yükselen 2 hisse için 3 hisse düştü. Avrupa gösterge endeksinin 2013'te 4 senenin zirvesine çıkmasından sonra endeks bu sene bankaların rallisiyle yüzde 2.3 yükseldi. Standard & Poor's 500 Endeksi vadelileri bugün yüzde 0.3 düştü.

MSCI Asya Pasifik Endeksi Tokyo saati ile 14:00 itibariyle yüzde 1 kayıpla 138.61 puana geriledi. Endeks, Çin'in öncü imalat endeksinin Ocak'ta 6 ayın en düşük düzeyine gerilediğini göstererek, dünyanın en büyük ikinci ekonomisinin yavaşladığının sinyalini vermesinin ardından kayıplarını genişletti. HSBC Holdings Plc. ve Markit Economics'in Öncü Çin İmalat Endeksi, Aralık'taki 50.5 puanın ardından Ocak'ta 49.6 puana geriledi. Bloomberg anketine katılan 19 analistin medyan tahmini endeksin 50.3'e gerileyeceği yönündeydi. Endeksin 50 puanın altına düşmesi, daralmaya işaret ediyor.

Bloomberg anketine katılan analistlerin tahminlerine göre, Stoxx 600 Endeksi'ndeki şirketlerin kârlarının bu sene yüzde 13 tırmanması bekleniyor. Tahminlere göre, kârlar 2013'te yüzde 5.3 düşmüştü. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)