E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa​Avrupa borsaları düşüşü sürdürdü---

​Avrupa borsaları düşüşü sürdürdü

​Avrupa borsaları düşüşü sürdürdü
27 Şubat 2014 - 20:39 borsagundem.com

Avrupa hisseleri, Kırım'da yükselen tansiyon ile düşüşü ikinci güne taşıdı

Avrupa hisseleri, Ukrayna'da hükümetin değişmesi sonrasında Kırım'da yükselen tansiyon ile düşüşü ikinci güne taşıdı. 

Allianz SE, kârının beklentileri kaçrıması ile yüzde 2.3 zayıflerken, WPP Plc yüzde 3.5 geriledi. Royal Bank of Scotland Group Plc, kurtarma planı aldığı 2008'den beri en büyük yıl geneli zararıyla yüzde 7.7 kaybetti. Man Group Plc ise 115 milyon dolarlık hisse alımı açıklaması ile yüzde 14 ralli yaptı. 

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.2 gerileyerek günü 337.21 puana geldi. Gösterge Endeks dün Credit Suisse Group AG'nin bankaları geri çekmesi ile düşüş yaşamıştı. 

Fed Başkanı Janet Yellen, iş dünyası piyasasının toparlanması zaman alsa bile, Fed'in varlık alımlarını kademeli olarak azaltma stratejisine devam edeceğini tekrar etti. Yellen, "Fed kuvvetle muhtemel, varlık alım hızını gelecekteki toplantılarda ölçülü adımlarla azaltacak" derken, ayrıca tahvil alımlarının azaltılmasında izlenecek olan belirlenen bir yol olmadığını hatırlattı.

ABD'de bugün açıklanan veriye göre, işsizlik başvuruları 22 Şubat ile biten haftada 14,000 artışla 348,000'e çıkarak tüm Bloomberg tahminlerinin üstünde geldi. Bir önceki veri 334,000 yükseliş göstermişti. 

Bir diğer veriye göre ise, ABD'de dayanıklı tüketim malı siparişleri Ocak ayında yüzde 1 düşüş yaşadı. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı siparişlerde yüzde 1.7 düşüş olacağı yönündeydi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)