E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları düşüşünü sürdürdü---

Avrupa borsaları düşüşünü sürdürdü

Avrupa borsaları düşüşünü sürdürdü
01 Haziran 2016 - 20:42 borsagundem.com

Avrupa hisseleri imalat verisinin ardından küresel büyümeye dair endişelerin derinleşmesiyle geriledi

Avrupa hisse senetleri, yarınki Avrupa Merkez Bankası politika toplantısı öncesi, imalat verisinin karışık gelmesinin ardından yatırımcıların küresel büyüyemeye dair endişelerinin derinleşmesiyle düşüşünü ikinci güne taşıdı.

Madencilik, Çin imalat versinin ülkenin ekonomik görünümüne yönelik endişeleri yatıştıramaması üzerine düşen emtia fiyatları nedeniyle Stoxx Europe 600 Endeksi'ndeki 19 sektör grubu arasındaki en büyük düşüşleri geçekleştirdi. İtalyan bankaları, bankacılık hisselerindeki düşüşe öncülük etti.

Stoxx 600, Londra'da saat 16:30 itibariyle yüzde 16:30 düşerek, iki haftanın en büyük kaybını gerçekleştirdi. AMB faiz oranı açıklamaya hazırlanırken, bugünkü imalat versinin Mayıs ayında çok az büyüme göstermesiyle, dikkatler toplantı sonrası Başkan Mario Draghi'nin üzerinde olacak.

Londra'da Barclays Plc.'de varlık yönetimi birimi baş yatırım stratejisti William Hobbs, "Avrupa'daki iyileşme hızlanmıyor ve çok ama çok ağır bir veri haftası var önümüzde. Bu yüzden bekle ve göre modu anlaşılabilir." dedi ve "Piyasalar biraz sıkışmış vaziyette, insanlar jeopolitik olaylardan dolayı ve İngiliz referandumu konusunda endişeli. Bu da yatırımcılar en kötü senaryoların gerçek olması ihtimaiyle kenarda tutuyor." diyerek görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)