E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAvrupa borsaları geriledi ---

Avrupa borsaları geriledi

Avrupa borsaları geriledi
09 Ocak 2017 - 20:30 borsagundem.com

Alman hava yolu şirketi Lufthansa ve diğer bazı şirketlerden gelen olumsuz açıklamalar Avrupa borsalarını baskı altında aldı.

Avrupa hisse senedi piyasaları haftanın ilk işlem gününde Lufthansa, Fresenius ve William Hill gibii şirketlerinin hisseleri öncülüğünde bir düşüş yaşadı. Şirketler ticari faaliyetleri konusunda cesaret kırıcı güncellemelere gitmişlerdi.

Stoxx Europe 600 endeksi yüzde 0.5 oranında düşüşle 363.67 puandan günü tamamladı.

Deutsche Lufthansa AG’ni hisseleri yüzde 5.8 oranında geriledi. Şirtket, bugün geç saatlerde yaptığı açıklamada, bu yıl yakıt fiyatlarının artacağını ve bu yıl için bir kar öngörüsünde bulunamayacağını dile getirmişti.

Fresenius Medical Care AG & Co. planlanmakta olan yasal düzenleme değişimleri nedeniyle ABD'deki faaliyetlerinin olumsuz etkilenebileceğini açıkladı. Bu açıklama şirketin hisselerinde yüzde 6.8 oranında düşüş yaşanmasına neden oldu.

Aynı gerekçe, diyaliz hizmetleri sağlayıcısı KGaA FME hisselerine yüzde 6.8 düşüş getirdi.

İngiliz şirketi William Hill PLC 2016 karının beklentilerin alt sınırında olduğunu açıklayınca şirketin hisselerinde yüzde 2.1 düşüş yaşandı

Yaşadığı emisyon skandalına rağmen geçen yıl kendi markası ile satışlarının artış gösterdiğini açıklayan Alman oto üreticisi Volkswagen AG'nin hisseleri yüzde 4.05 oranında yükseldi.

Ulusal endekslere bakınca Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0.5 düşüşle 4,887.59 puandan ve Almanya DAX endeksi yüzde 0.3 oranında düşüşle 11,563.99 puandan günü tamamladı.

İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0.4 artışla 7237.77 puandan kapandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)