E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları geriledi---

Avrupa borsaları geriledi

Avrupa borsaları geriledi
07 Kasım 2017 - 20:41 borsagundem.com

Avrupa hisse senedi piyasaları salı gününü negatif bölgede tamamladı, önde gelen endeksler ve pek çok sektör günü kırmızıda tamamladı.

BORSAGUNDEM.COM

Pan-European Stoxx 600 endeksi bugün negatif bir kapanış yaşadı. Şirket karları dönemi devam ederken, bugünkü hareketlerde etkili olan unsur oldu.

Trump dünya genelindeki ülkelere çağırda bulunarak, Kuzey Kore'nin nükleer silah programından geri adım atmasını sağlamak için birlikte ve büyük bir kararlılık içinde hareket edilmesi gerektiğini dile getirdi.
Pan-European Stoxx 600 endeksi yüzde 0.39 oranında değer kaybederken, pek çok endeks ve sektör günü kırmızıda tamamladı.

Perakendecilik sektörü yüzde 0.9 oranında değer kaybı yaşadı. Online giysi perakendecisi Zalando yüzde 5'in üzerindeki değer kaybı ile sektörün en fazla gerileyen hissesi oldu. Alman şirket tarafından bugün yapılan açıklamada yıl sonu operasyonen kar marjının beklentilerin altında olabileceği ifade edildi.

Danimarka merkezli gemicilik şirketi Moller-Maersk hisseleri yüzde 7 oranındaki düşüşüyle Stoxx 600 endeksi kapsamındaki en kötü performansı gösteren hisse oldu. Dünyanın en büyük konteyner taşıma şirketi çekirdek faaliyet alanlarındaki kar beklentisini aşağı çektiğini açıklamıştı.

Yılın son çeyreğine ilişkin temkinli bir görünüm açıklamış olan Dialog Semiconductor ve benzer nedenlerle Danimarkalı mücevherat üreticisi Pandora Stoxx 600'ün en çok kayıp yaşayan hisseleri arasında yer aldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)