E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları geriliyor---

Avrupa borsaları geriliyor

Avrupa borsaları geriliyor
13 Kasım 2017 - 13:29 borsagundem.com

Açıkladığı kar uyarısı ile hayal kırıklığı yaratan EDF'in hisselerinde oluşan satış baskısı Avrupa borsalarında düşüşlere neden oluyor.

BORSAGUNDEM.COM

Açıkladığı kar uyarısı ile hayal kırıklığı yaratan EDF'in hisselerinde oluşan satış baskısı Avrupa borsalarında düşüşlere neden olurken, İngiltere'de Sterlinin yaşadığı düşüş İngtiltere'de hisse senetlerinin diğer Avrupa borsalarının aksine yükselmesini sağlıyor.

EDF hisseleri yaşadığı yüzde 8 oranındaki düşüşle STOXX 600 endeksinde yaşanan düşüşe öncüşük ediyor. STOXX 600 endeksinde yüzde 0.4 oranında düşüş yaşanıyor ve endeks 26 Ekim sonrası en düşük seviyeden işlem görüyor.

Fransız EDF, 2018 kar beklentisini ve nakit akışı beklentisini aşağı çekti ve bu durumda enerji tüketiminin beklentinin altında kalacak olmasının ve bazı nükleer enerji santrallerinde üretimin beklenen sürede devreye giremeycek olmasının etkili olduğu ifade edildi.

İsviçre merkezli duyma ekipmanları üreticisi Sonova'nın hisseleri yüzde 6.6 oranında değer kaybediyor. Şirketin ABD'deki satışlarının beklentilerin altında kalması hisseleri baskı altında bırakıyor

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)