E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları günü düşüşle tamamladı---

Avrupa borsaları günü düşüşle tamamladı

Avrupa borsaları günü düşüşle tamamladı
12 Mayıs 2016 - 19:51 borsagundem.com

Avrupa hisseleri, gelir rakamlarının yatırımcıların şirketlere ve ekonmominin sağlığına yönelik endişelerini hafifletmekte başarısız olmasıyla düştü

Avrupa hisse senetleri, son gelen gelir rakamlarının yatırımcıların bölgedeki şirketlere ve ekonmominin sağlığına yönelik endişelerini hafifletmekte başarısız olmasıyla kayıplarını ikinci güne taşırken, petrol kazançlarını geri çevirdi.

Aegon NV, gelirlerin yüzde 50'lik düşüş göstermesi sonrası yüzde 12'yli. Assicurazioni Generali SpA, İtalya'nın en büyük sigortacısının çeyreklik karının yüzde 14 düşmesinin ardından yüzde 4 değer kaybetti. Bayer AG, Monsanto Co'ya teklif yapmaya hazırlandığı haberiyle ilaç şirketlerini aşağı çekti. Madencilik sekötür metal fiyatlarının gerilemesiyle düştü. Enerji üreticileri ölçütü, Kanada kum petrolü üretiminin yeniden başlayacağı işaretleriyle, kazançlarını yüzde 2.3'ten 0.2'ye kadar geriletti.

Stoxx 600, gün içinde yüzde 0.8'lik kazanç ve yüzde 1'lik kayıp göstermesinin ardından, Londra'da saat 16:30 itibariyle yüzde 0.5 düşerek 332.99 seviyesine geriledi. Endeksi Şubat ayının düşüğünden yüzde 16 yukarı ittiren ralli, kötü ekonomik verinin küresel büyüme beklentilerine gölge düşürmesiyle ve analistlerin Stoxx 600 şirketleri için kar tahminlerini daralmaya çevirmesiyle söküldü.

Luzern'de Luzerner Kantonalbank AG traderı Benno Galliker, "Şirketlerin karışık gelen raporları piyasalara yardımcı olmuyor." dedi ve "Piyasaların ihtiyacı olan gerçek tetikleyici etken, küresel büyüme beklentilerin gelişme ancak bu da olacak gibi gözükmüyor." diyerek görüş bildirdi.

FTSE 100 Endeksi, İngiltere Merkez Bankası'nın büyüme tahminlerini azaltması ve Brexit'in ekonomiye zararlarına dair en güçlü uyarıyı yapmasıyla, yüzde 1 düştü. İngiltere faiz oranını değiştirmezken, Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tamamının tahmini de bu yöndeydi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)