E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları günü yükselişle tamamladı---

Avrupa borsaları günü yükselişle tamamladı

Avrupa borsaları günü yükselişle tamamladı
19 Eylül 2024 - 22:19 borsagundem.com

Fed ve BoE'nin faiz kararı sonrası Avrupa borsaları günü yükselişle kapattı

Kapanışta gösterge endeks Stoxx Europe 600 yüzde 1,38 artışla 521,67 puana yükseldi.

Almanya'da DAX 40 endeksi yüzde 1,55 değer kazanarak 19.002,38 puana ve Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 2,29 artışla 7.615,41 puana çıktı.

İtalya'da FTSE MIB 30 endeksi 1,16 artarak 34.044,86 puan, İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde Euro/dolar paritesi TSİ 22.00 itibarıyla yüzde 0,41 artışla 1,116 seviyelerinden işlem gördü.

ABD Merkez Bankasının (Fed) dünkü 50 baz puanlık faiz indiriminin piyasaları etkisi yatırımcıların odağında yer alırken, İngiltere Merkez Bankası (BoE) bugün politika faizini yüzde 5'te sabit tuttu ve para politikasında "temkinli gevşeme" sinyali verdi.

BoE Başkanı Andrew Bailey, kararın ardından yaptığı değerlendirmede, ağustosta politika faizini düşürdüklerinden beri enflasyonist baskıların azalmaya devam ettiğini dile getirerek, "Ekonomi genel olarak beklediğimiz gibi ilerliyor. Bu durum devam ederse politika faizini zaman içinde kademeli olarak düşürebiliriz. Ancak enflasyonun düşük kalması hayati önem taşıyor, bu nedenle politika faizinde çok hızlı ya da çok fazla kesinti yapmamaya dikkat etmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Analistler, BoE'nin kademeli gevşemeye yönelik yaklaşımı dikkate alındığında, Banka'nın kasımdaki toplantısında 25 baz puan indirime gidebileceğini öngörüyor.

IIF'den Türkiye için büyüme tahminiIIF'den Türkiye için büyüme tahmini

 

Yellen'dan faiz indirimi değerlendirmesiYellen'dan faiz indirimi değerlendirmesi

 

Barclays ve HSBC’den TCMB analiziBarclays ve HSBC’den TCMB analizi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)