E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları hafif düştü---

Avrupa borsaları hafif düştü

Avrupa borsaları hafif düştü
17 Mayıs 2016 - 19:58 borsagundem.com

Avrupa hisse senetleri, yükselen emtia üreticilerinin otomotiv bağıntılı şirketlerdeki kayıpları dengelemesiyle hafif değişti

Avrupa hisse senetleri, yükselen emtia üreticilerinin otomotiv bağıntılı şirketlerdeki kayıpları dengelemesiyle, kazanç ve kayıplar arasından gidip geldikten sonra hafif değişti.

Anglo American Plc ve Glencore Plc, yüzde 2.3'ten daha fazla yükselerek, madencilik hisslerini yukarı itti. Otomobil üreticileri göstergesi, HSBC Holdings Plc'nin otomotiv sektörünün nonutu nötrden zayıfa indirmesiyle beş ayın en düşüğüne geriledi. Fiat Chrysler Automobiles NV, Exane BNP Paribas'ın AB otomotiv sektöründeki kiralık araç balonun sona ereceğini söyleyerek, şirketin kredi notunu düşürmesiyle, yüzde 6.5 düştü.

Stoxx Europe 600 Endeksi, gün içinde yüzde 1.2 kadar yükseldikten ve yüzde 0.4 kadar düştükten sonra, Londra'da saat 16:36 itibariyle yüzde 0.1 geriledi. Avrupa hisse senetlerinin yaklaşık bir aydır yüzde 1'in üzerinde kapatamaması, hisse senetlerini yukarı yönde tetikleyici etkenlerin yokluğunu işaret ediyor.

Londra'da Barclays Plc'nin varlık yönetim birimi yatırım strateji müdürü William Hobbs, "Genel olarak gözüken şu ki, Avrupa piyasaları güne risk iştahı açısından olumlu başlıyor ve daha sonra ABD piyasası açılıyor ve kazançlar geri veriliyor." dedi ve "Şu anda yatırımcı kötümserliğinin birçoğu ABD'den geliyor." diyerek görüş bildirdi.

İsviçre Piyasa Endeksi ve Almanya DAX Endeksi tatilin ardından, gün içindeki kazançlarını çevirerek en az yüzde 0.2 düştü. Vodafone Group Plc, çeyreklik satış büyümesinin tahminleri geçmesinin ardından yüzde 1.5 yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)