E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları haftaya nasıl başlayacak?---

Avrupa borsaları haftaya nasıl başlayacak?

Avrupa borsaları haftaya nasıl başlayacak?
19 Ağustos 2024 - 08:09 borsagundem.com

Geçen hafta açıklanan olumlu verilerle birlikte cuma gününü yükselişle kapatan Avrupa borsalarının, yeni haftaya karışık bir seyir ile başlayacağı tahmin ediliyor.

Avrupa hisse senetlerinin yeni haftaya karışık bir seyirle başlaması bekleniyor.

IG'nin verilerine göre, İngiltere'nin FTSE endeksi 11 puan düşüşle 8.299, Almanya'nın DAX endeksi 13 puan düşüşle 18.314, Fransa'nın CAC 40 endeksi 10 puan artışla 7.454 ve İtalya'nın FTSE MIB endeksi 58 puan artışla 33.195 seviyesinden açılacak.

Avrupa piyasaları geçtiğimiz cuma gününü yükselişle kapatarak son dönemde piyasalarda yaşanan tedirginlik ve dalgalanmaların ardından küresel hisse senetleri için kazançlı bir haftayı tamamladı.

ABD hisse senetleri geçtiğimiz perşembe günü açıklanan haftalık işsizlik başvuruları ve perakende satış verilerinin de etkisiyle cuma günü güçlü artışlar kaydetti. Bu da yatırımcılara ABD'nin resesyona gireceği yönündeki endişelerin abartılı olduğunu gösterdi.

Bu sabah Avrupa'da FTSE 100 vadeli endeksi yüzde 0,1 ekside, Eurostoxx 50 vadeli endeksi yüzde 0,06 artıda ve FDAX yüzde 0,16 aşağıda.

ABD vadeli endeksleri ise yatay seyir izliyorlar. Vadeli Dow Jones Sanayi Endeksi Cuma gününe göre değişim göstermezken, Nasdaq 100 yüzde 0,01 artıda. S&P 500 vadeli endesi de yüzde 0.03 yukarıda.

Asya borsalarında kırmızılar hakim Asya borsalarında kırmızılar hakim

 

BIST Banka Endeksi'nde ağırlığı yüksek hisselerBIST Banka Endeksi'nde ağırlığı yüksek hisseler

 

Asya para birimleri beş ayın en yüksek seviyesindeAsya para birimleri beş ayın en yüksek seviyesinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)