E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları hız kesmedi---

Avrupa borsaları hız kesmedi

Avrupa borsaları hız kesmedi
09 Aralık 2013 - 20:51 borsagundem.com

​Avrupa hisseleri, Çin'den gelen ihracat verisinin olumlu etkisiyle yükselişi ikinci güne taşıdı

Avrupa hisseleri, son üç haftadaki en büyük rallinin ardından, Çin'de ihracatın beklenenden daha fazla yükseldiğini gösteren veriler ve telekomünikasyon operatörlerindeki yükseliş ile yükselişi ikinci güne taşıdı.

Inmarsat Plc yüzde 5.8 değer kazanarak telefon şirketleri göstergesindeki yükselişe öncülük etti. Banca Monte dei Paschi di Siena SpA ise bankanın en büyük yatırımcısının Mayıs ayından önce herhangi bir hisse satışının karşısında olacağını ve bu yönde oy kullanacağını söylemesi sonrasında yüzde 4.2 artış kaydetti.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.2 yükselerek günü 317.15 puandan tamamlarken, erken saatlerde yüzde 0.2'ye varan kayıplar yaşadı. Dünya genelinde merkez bankalarının faiz oranlarını uzun süre rekor düşük seviyelerde tutacaklarını belirtmelerinin ardından, gösterge endeks 2013 yılı içerisinde yüzde 13 ralli yaptı.

Batı Avrupa piyasalarında endeksler, İsviçre ve Lüksemburg dışında yükseldi. İngiltere'de FTSE 100 ve Fransa'da CAC 40 yüzde 0.1, Almanya'da DAX yüzde 0.3 yükeldiler. Stoxx 600 Endeksi'nde işlem hacmi, Bloomberg verilerine göre 30 günlük ortalamanın yüzde 18 aşağısında seyretti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)