E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAvrupa borsaları iki yılın zirvesinde ---

Avrupa borsaları iki yılın zirvesinde

Avrupa borsaları iki yılın zirvesinde
01 Kasım 2017 - 15:39 borsagundem.com

Asya borsalarının ardından Avrupa borsaları da yukarı yönlü bir seyir izlerken, Wall Street'in de güne yukarı yönlü bir başlangıç yapması bekleniyor.

Avrupa borsaları son iki yılın en yüksek seviyesine yükseldi. Bu durumda açıklanan şpirket karlarının olumlu görünümünün yanı sıra ABD ve Asya borsalarındaki yükselişler de etkili oldu. 

Pan-European STOXX 600 endeksi yüzde 0.6 artışla 2015 Ağustos ayından bu yana gördüğü en yüksek seviye olan 397.43 puandan el değiŞtiriyor.

Dün tatil nedeniyle kapalı olan Almanya Borsa'sı dünkü yükselişten kaçırdığı payını bugün yüzde 1.3 oranında artışla yeni bir rekora yükselerek telafi ediyor. Piyasalar Katalonya sorununda rahatlamanın etkilerini taşımaya devam ediyor. İspanya'da IBEX endeksi yüzde 0.5 oranında artış sergiliyor.
İngiltere'de ise günün en iyi performansını yüzde 11.5 oranında artış gösteren İngiliz ilaç üreticisi Indivopr hisseleri gösteriyor. ABD'li yetkililerden, ürettiği bir ilaç için onay alan şirketin hisseleri yükselişe geçti.

Dün yerli oto ile yükselişe geçen Borsa İstanbul bugüne güne yüzde 0.34 oranında yükselişle 110 bin 512 puandan başladı. Açılışın hemen ardından gelen alımlarla birlikte 110 bin 626 puan seviyesine çıkan Borsa İstanbul tarihi rekorunu kırmış oldu. Önceki rekoru ise 110 bin 530 puandı.
Gün içinde alımlar güçlendi ve endeks ilk seansa yüzde 1.73 oranında yükselişle 112 bin 46 puandan girdi.
İkinci seans açılışta bankalar öncülüğünde yükselişini sürdüren endeks 113 bin 55 puanla tarihi zirvesine ulaştı.

STOXX600 şirketleri arasında bu zamana kadar karını açıklayanların yarısı kadarı beklentilerin üzerinde bir kar açıkladı. Bu şirketler karlarını geçen yılın aynı dönemine göre ise ortalama yüzde 3.5 oranında artırdı.

Ancak bir kaç gün önce açıklanan kar rakamları Avrupa bankacılık sektörü hisselerinde endişelere neden olmuştu vehalen kısmen etkili olmaya devam ediyor. BNP Paribas'ın sabit getirili işlemlerden hayal kırıklığı yaratan bir kar açıklamış olması sonucunda dün yaşadığı yüzde 2.7 oranındaki kayıp bugün de kayıpların sürmesi ile kendini gösteriyor. Standard Chartered hisseleri ise son üç ayın en keskin düşüşünü yaşıyor ve bankacılık sektörünü olumsuz etkiliyor.

Asya ile yoğun iş yapan Standard Chartered vergi öncesi karını yüzde 78 oranında artırmış olsa da bu yüksek harcamaların ve yatay seyreden gelirlerin gölgesinde kaldı. Zira bu durum yatırımcıların temettü beklentilerini olumsuz etkiledi.

ABD endeksleri ise şu sıralarda vadeli piyasalarda yukarı yönlü bir seyir izleyiyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)