E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları İtalya hariç yükselişle kapandı---

Avrupa borsaları İtalya hariç yükselişle kapandı

Avrupa borsaları İtalya hariç yükselişle kapandı
31 Temmuz 2024 - 20:30 borsagundem.com

Avrupa borsaları, İtalya hariç günü yükselişle tamamladı.

Avrupa borsaları kapanışında gösterge endeksi Stoxx Europe 600, yüzde 0,8 değer kazanarak 518,18 puana yükseldi.

Almanya'da DAX 40 endeksi yüzde 0,53 yükselişle 18.508,65 puana, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,76 artışla 7.531,49 puana ve İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 1,13 değer kazanarak 8.367,98 puana çıktı.

İtalya'da FTSE MIB 30 endeksi ise yüzde 0,43 gerileyerek 33.763,86 puana düştü.

Küresel pay piyasalarında yatırımcılar ABD Merkez Bankası'nın bu akşam açıklayacağı para politikası kararlarına odaklandı.

Avrupa borsalarında kazançlara teknoloji şirketlerinin hisselerindeki artış liderlik etti. Hollanda merkezli çip firması ASML'nin hisselerinde, şirketin ABD'nin Çin'e çip üretim ekipmanları konusundaki kısıtlamasından muaf tutulabileceğine yönelik haberlerin ardından yüzde 5,5 artış görüldü.

Bugün açıklanan verilere göre, Euro Bölgesi'nde enflasyon temmuzda yıllık bazda yüzde 2,6 ile beklentilerin üzerinde gerçekleşti. Beklenti, yıllık enflasyonun temmuzda yüzde 2,5 ile yatay seyrettiği yönündeydi.

Euro Bölgesi'nin en büyük ekonomisi Almanya'da işsiz sayısı, ekonomideki zayıflamanın iş gücü piyasasına olumsuz yansıması nedeniyle temmuzda 18 bin ile dönemsel olarak normal seviyenin üzerinde artış gösterdi.

İngiltere Merkez Bankasının (BoE) yarınki para politikası kararları piyasaların odağında yer alacak. BoE Para Politikası Kurulu üyelerinden 5'inin politika faizinde 25 baz puan indirim yönünde görüş bildireceği, 4'ünün ise faizi sabit tutmaktan yana oy kullanacağı öngörülüyor.

BİST bir hisseye emir paketi tedbiri getirdiBİST bir hisseye emir paketi tedbiri getirdi

 

Borsa günü düşüşle tamamladıBorsa günü düşüşle tamamladı

 

BIST Metal Ana Endeksi'nde fiyat/kazanç oranı en düşük 8 şirketBIST Metal Ana Endeksi'nde fiyat/kazanç oranı en düşük 8 şirket

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)