E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları kazançlarını azalttı---

Avrupa borsaları kazançlarını azalttı

Avrupa borsaları kazançlarını azalttı
09 Mayıs 2016 - 19:20 borsagundem.com

Avrupa hisseleri, petrol fiyatlarındaki düşüşün ardından yükselişini azalttı

Avrupa hisse senetleri, yatırımcıların petrol fiyatlarındaki düşüşün merkez bankalarının desteğinin devam edeceğine dair iyimserliğini azaltmasıyla, Şubat ayından beri en kötü haftasından sıçrayaşını azalttı.

G4S Plc, cirosunun yüzde 4.5 arttığını açıkladıktan sonra yüzde 5.1 yükseldi. Vestas Wind Systems A/S, Barclays Plc.'nin yeni ABD vergi yasası planlarının siparişlerde yükselişe neden olacağı açıklamasıyla yüzde 3 yukarı tırmandı. Anglo American Plc ve ArcelorMittal, Çin ticaret verisi sonrası metallerin düşmesiyle, en az yüzde 12 gerileyerek, madencilik sektörünün Stoxx Europe 600 Endeksi'ndeki 19 sektör grubu arasında en kötü peformansı gerçekleştirmesine sebep oldu. Tullow Oil Plc., Kanada'daki yangınlarından doğan üretim bozulmasına yönelik endişelerin azalmasıyla düşen petrol ile yüzde 5.3 geriledi ve enerji şirketlerini aşağı çekti.

Stoxx 600, gün içindeki kazançlarını yüzde 1.4 kadar azaltarak, Londra'da saat 16:30'da yüzde 0.4 yükseldi ve 333.11 seviyesine geldi. Almanya'nın DAX Endeksi, Avrupa'nın en büyük ekonomisindeki fabrika siparişlerinin Mart ayında artmasıyla, yüzde 1.1 yükseldi.

Cenevre'de Lombard Odier stratejisti Samy Chaar, "Avrupa'da gördüğümüz veri makul, Almanya'da fabrika verisi daha iyi geldi ve ABD'de ise istihdam raporu Fed'in faiz artırımında acele etmesine dair bir belirti göstermedi." dedi ve "Çin verisi heyecan vermese de, en azından çöküş olmadığı konusunda rahatlanabilir. Sert düşüş korkuları dağılıyor." diyerek görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)