E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları PMI verileri sonrası düşüşte---

Avrupa borsaları PMI verileri sonrası düşüşte

Avrupa borsaları PMI verileri sonrası düşüşte
23 Nisan 2015 - 11:14 borsagundem.com

Euro Bölgesinde açıklanan hizmetler ve imalat PMI verileri beklentilerin altında kalması borsalarda satışları artırdı

Avrupa borsaları bugün açıklanan hizmetler ve imalat PMI verilerinden sonra, sabah açılışlarındaki düşük seyirlerini devam ettiriyor. Euro Bölgesi'nde bugün açıklanan verilere göre imalat PMI endeksi 51,9 den 52,2'ye geriledi. Piyasa uzmanlarının beklediği Euro bölgesinde imalat PMI endeksi 52,6 artış olacağı yönünde idi.

Euro Bölgesi Hizmetler PMI endeks de önceki çeyrekte 53,7 den 54,2'a düştü. Euro Bölgesi Hizmetler PMI değerleri ile ilgili olarak piyasa beklentisi son çeyrekde 54,5 olacağı yönünde idi.

Verilerin açıklanmasından sonra Almanya'da DAX endeksi yüzde 1,33 değer kaybıyla 11.728 seviyesine geriledi. İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,27 düşerken Fransa'da CAC 40 yüzde 1,1 oranında düşüşte. İtalya ve İspanya borsalarında da sırasıyla yüzde 1.3 ve yüzde 0.83 oranında düşüşler gözleniyor.

Yurt dışı piyasaların öğleden sonra takip edeceği veriler arasında ABD'de açıklanacak olan imalat PMI verileri ile yeni konut satışları yer alıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)