E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarAvrupa borsaları sakin---

Avrupa borsaları sakin

Avrupa borsaları sakin
11 Mayıs 2011 - 11:43 borsagundem.com

Avrupa hisse senetleri, Çin'in enflasyon rakamı ve şirket karları ile birlikte durgun seyrediyor

Avrupa hisse senetleri, Çin'in enflasyon rakamının yeni sıkılaştırmaların gelebileceğini işaret etmesinin, A.P. Moeller-Maersk A/S'nin iyi kar rakamını dengelemesi sonrası durgun seyrediyor. Asya hisse senetleri yükselirken, ABD endeks vadelileri dalgalı bir seyir gösterdi.
Dünyanın en büyük konteyner hattı sahibi Maersk, ilk çeyrek karının analistlerin tahmininden daha iyi çıkmasının ardından yüzde 3.6 yükseldi. İngiltere'nin en büyük ticari yayıncısı ITV Plc, reklam gelirindeki büyümenin yavaşlayacağı tahmininde bulunması sonrası yüzde 3.3 düştü.
Gösterge Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.2 yükselerek, Londra saati ile 08:56'da 283.34 puana çıktı. Haziran vadeli Standard & Poor's 500 endeks kontratı yaklaşık yüzde 0.1 yükselirken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.6'lık bir çıkış gerçekleştirdi.
Macquarie Group Ltd.'mnin Frankfurt ofisinden stratejist Matthias Joerss, "Şirketlerden gelen görünüm açıklamaları beklenenden daha olumlu ve bu da şirketlerin güveninin gerçekten yüksek olduğunu gösteriyor" dedi ve "Ancak ileriye bakıldığında, bilanço dönemi daha az önemli olacak ve ülke borç krizi halen temel konu. Ayrıca yavaşlayan makroekonomik öncü göstergeler göreceğiz" şeklinde görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)