E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarAVRUPA BORSALARI SARSILDI ---

AVRUPA BORSALARI SARSILDI

AVRUPA BORSALARI SARSILDI
04 Şubat 2010 - 20:58 borsagundem.com

Avrupa borsaları perşembe gününü sert bir düşüşle tamamladı. Yunansitan, İspanya ve Portekiz'in borçlarına ilişkin endişeler hisse senedi piyaslarına olumsuz yansıdı.

Avrupa Borsalarının göstergesi niteliğindeki Dow Jones Stoxx 600 endeksi güne alıclı bir seyir izleyerek başladıktan sonra kayıplar arttı ve endeks günü yüzde 2.7 oranında değer kaybı ile 242.70 puandan tamamladı. Portekiz'in kredi öndeğerlerinin swaplarının 200 baz puanın üzerinde artış yaşaması yatırımcıların ülkenin borç seviyesine ilişkin endişelerinin sürdüğüne işaret etti. CDS'lerde yaşanan 200 baz puanlık artış 10 milyon dolarlık bir borcun sigortasının 200 bin dolar daha maliyetli hale gelmesi anlamını taşıyor. Analistler Hükümetlerin borçlarını idare etmek konusunda güçlük yaşıyor görüntüsü verdiklerini belirterek, faizlerin yükselişinin borsalara satış getirdiğini dile getiriyor. Bu gelişmelerden en olumsuz etkilenenler Bankacılık hisseleri oldu Portekiz'de Banco Comercial Portugues hisseleri yüzde 7.5 ve Banco Espiritio Santo hisseleri yüzde 5 oranında değer kazandı. Euro bölgesinin en büyük bankası İspanya merkezli Banco Santander hisseleri ispanya ekonomisinin sağlığına ilişkin endişelerle yüzde 10 oranında değer kaybı yaşadı. Banka'nın 4. çeyrek karının yüzde 13 oranında artışla 2.2 milyar dolara ulaşması ve beklentilerin hemen üzerinde bir kar oluşması da hisselerindeki bu düşüşü önleyemedi. Ülkeler bazında bakıldığında ise Fransa'da CAC endeksi yüzde 2.8 oranında düşüşle 3689.25, İngiltere FTSE endeksi yüzde 2.2 oranında düşüşle 5139.31 ve Almanya DAX endeksi yüzde 2.5 oranında düşüşle 5533.24 puandan günü tamamladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)