E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları satıcılı---

Avrupa borsaları satıcılı

Avrupa borsaları satıcılı
25 Şubat 2014 - 10:53 borsagundem.com

Avrupa hisseleri, Vivendi ve Fresenius gibi şirketlerin karlarıyla satıcılı seyrediyor

Avrupa hisseleri, Vivendi SA'dan Aixtron SE'ye kadar birçok şirketin kar açıklamasıyla 6 yılın zirvesinden düştü. ABD endeks vadelileri yatay seyrederken Asya hisseleri yükseldi.

Vivendi, karının düşmesi ve satışların analistlerin tahminlerinin altında kalmasıyla yüzde 1.2 geriledi. Fresenius Medical Care AG ve Aixtron en az yüzde 6.2 kayıp yaşadı. 

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.3 düşüşle Londra saatiyle 08:12'de 337.21 puana indi Standard & Poor's 500 Endeksi vadelileri yüzde 0.1 gerilerken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.6 yükseldi.

"Yukarı yönlü beklentilere rağmen, geçen ay aynı şekilde yukarı yönlüyken gelişen piyasa sorunlarının ön plana çıkmasıyla ani aşağı inişten dolayı yatırımcılar bu seviyeler konusunda temkinli," diyen Londra merkezli Capital Spreads'in traderı Jonathan Sudaria, "Son veriler karışıktı ama rallinin gelmesi memnun ediciydi," şeklinde görüş bildirdi.

Stoxx 600 Endeksi, Fed Başkanı Janet Yellen'in Bernanke'nin açtığı teşvik azaltımı yolundan ilerleyeceğini açıklamasıyla Ocak'taki yüzde 1.8'lik gerilemeden sonra bu ay düne kadar yüzde 4.9 yükseldi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)