E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları yatay---

Avrupa borsaları yatay

Avrupa borsaları yatay
31 Ocak 2014 - 10:52 borsagundem.com

Avrupa hisseleri, "işsizlik" verisi öncesi yatay seyrediyor

~~Avrupa hisseleri, yatırımcılar Euro Bölgesi'nden işsizlik ve ABD'den tüketici güveni verilerini beklerken, Stoxx Europe 600 Endeksi 2010'dan beri en kötü yıl başlangıcına ilerlerken yatay seyretti.

BT Group Plc, üçüncü çeyrek kârının analistlerin tahminlerinin üstünde çıkmasıyla yüzde 2.7 tırmandı. Banco Bilbao Vizcaya Argentaria SA, analistlerin beklentilerinden daha düşük çeyreklik zarar kaydetmesiyle yüzde 1.4 yükseldi. LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SA, moda ve deri ürünleri satışlarının 4. çeyrekte yukarı çıktığını açıklamasıyla yüzde 5.9 arttı. Diageo Plc, Goldman Sachs Group Inc.'nin hisse tavsiyelerini durdurmasıyla yüzde 1.5 kaybetti.

Stoxx 600 Endeksi yüzde 0.1 düşerek Londra saatiyle 08:05'te 323.03 puana indi. Standard & Poor's 500 Endeksi yüzde 0.1, Japonya'nın Topix Endeksi yüzde 0.3 geriledi. Hong Kong ve Güney Kore'nin de içinde bulunduğu 8 Asya piyasası bugün tatil sebebiyle kapalı olacak.

Gelişen piyasa paraları güç kaybederken, Fed'in tahvil alımı azaltımına 2. kez gitmesiyle, Stoxx 600 Endeksi bu ay yüzde 1.6 zayıflayarak, 2010'dan beri en sert Ocak ayı düşüşünü kaydetti. Gösterge endeks bu hafta yüzde 0.5 kadar düştü.

Bloomberg anketine katılan ekonomistlere göre, Londra saatiyle 10'da gelecek olan Euro Bölgesi işsizliğinin Aralık'ta rekor seviye olan yüzde 12.1 olarak kaydedilmesi bekleniyor. İşsizlik oranı Nisan ayından beri bu seviyede tutundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)