E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları yatay açıldı---

Avrupa borsaları yatay açıldı

Avrupa borsaları yatay açıldı
07 Ocak 2014 - 11:12 borsagundem.com

Avrupa hisseleri, Almanya'dan gelecek olan işsizlik verileri öncesinde yatay seyrediyor

Avrupa hisseleri, Almanya'da işsizliğin 5 aydaki ilk düşüşünü kaydetmesi beklenen veriler öncesinde ve yatırımcılar Çin'in gölge bankacılığına getirdiği yeni kontrolleri fiyatlarken, yatay seyretti. ABD vadelileri de yatay seyrederken, Asya hisseleri düştü.

Vestas Wind Systems A/S yüzde 8.7 tırmanarak artan hisselere öncülük etti. İsveçli Match AB, Citigroup Inc'nin yatırımcılara hisseleri satış tavsiyesi vermesinin ardından yüzde 6.5 kaybetti.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.1'den az düşerek Londra saatiyle 08:07'de 326.91 puana geriledi. Gösterge Endeks 13 Aralık'taki en düşük seviyeden yüzde 5.6 tırmandı. Standard & Poor's 500 Endeksi vadelileri bugün yüzde 0.1 kazanırken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.4 kaybetti.

Geçen sene dünya genelinde merkez bankalarının faiz oranlarını düşük tutacaklarını açıklamalarıyla ve tahminlerden iyi gelen ABD verilerinin dünyanın en büyük ekonomisinde toparlanma sinyallerini işaret etmesiyle, Stoxx 600 Endeksi yüzde 17 ralli yaptı. Bu ralli ile Bloomberg tarafından derlenen verilere göre, gösterge endeksindeki şirketlerin toplam piyasa değeri bu şirketlerin toplam tahmini kârlarının 10 katı seyretti.

Bloomberg anketine göre, Almanya'daki işsizliğin Aralık ayında 1,000 azalması, ancak işsizlik oranının aynı kalması bekleniyor. İşsizlik Kasım'da art arda 4 ay yükselerek 10,000 artmıştı.

Olay hakkında bilgi sahibi üç kaynağa göre, Çin'in hükümet kabinesi, ekonomik büyüme yavaşlarken, finansal istikrarı tehdit edebileceği nedeniyle multi-trilyon dolarlık gölge bankacılık sektörü üstüne yeni kontroller getirdi. Yeni kurallar, regülasyonlardan kaçınmak için yapılan işlemlere yasak getirmeyi de kapsıyor. Bu çerçevede raporlanan kredi seviyelerini azaltmak için, bankalararası kredileri bilanço tablosundan çıkarılacak. Bu işlemler, bankacılık sistemi dışındaki kredileri tanımlamak için kullanılan gölge bankacılık tanımının bir parçası kabul ediliyor.

Janet Yellen'in Fed başkanlığı ABD Senatosu tarafından onandı ve böylece Yellen kesin olarak 15. Fed Başkanı ve 100 yıllık bankanın ilk kadın başkanı oluyor. Fed aylık tahvil alımı azaltımına başlarken, Yellen, başkanlığı 31 Ocak'ta bitecek olan Ben S. Bernanke'den devralacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)