E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları yatay seyrediyor---

Avrupa borsaları yatay seyrediyor

Avrupa borsaları yatay seyrediyor
22 Kasım 2017 - 14:18 borsagundem.com

Avrupa hisse senedi piyasaları bugün son iki haftanın en yüksek seviyelerinde tutunmaya çalışıyor

BORSAGUNDEM.COM

Avrupa hisse senedi piyasaları bugün son iki haftanın en yüksek seviyelerinde tutunmaya çalışıyor Petrol fiyatlarında yaşanan yükselişin sektör hisselerine verdiği destek etkili oluyor. Ancak turizm sektörü hisseleri baskı altında görünüyor.

The Stoxx Europe endeksi 1 pundan daha az bir artışla 388.15 seviyesinde bulunuyor. Endeks küçük çaplı artıoşlar vbe kayıplar arasında gidip geliyor. Avrupa borsalarının göstergesi nitelğindeki endeks dün yüzde 0.4 oranında yükselmişti.
Bugün için kamu sektörü hisseleri ve petrol sektörü hisseleri yükselişe öncülük ederken, düşüş yaşayan sektörler arasında teknoloji ve tüketici sektörü hisseleri önde gidiyor.

Almanya ve Fransa'da küçük yükselişler deneyen endeksler sonrasında geri çekiliyor. Almanya'da DAX 30 endeksi yüzde 0.3 ve PĞaris CAC 40 endeksi yüzde 0.1 oranında kayıpla işlem görüyor.

Ancak İspanya'da IBEX endeksi yüzde 0.4 ve Londra'da FTSE 100 Eendeksi yüzde 0.3 oranında yükseliş sergiliyor. İngiltere'de hükümetin açıklayacağı vergi ve harcama planları bekleniyor.


Gelişmekte olan piyasaların büyük bölümünde doların diğer önde gelen para birimleri karşısında yaşadığı gerileme ve Asya varlıklarına yönelik fon akışı olumlu yansıma bulunuyor.

Petrol fiyatları son 2.5 yılın en yüksek seviyesine ulaşarak sektör hisselerine destek olurken, teknoloji sektörü hisseleri yükselişlerini devam ettiriyor. Bunların sonucunda MSCI'nın gelişen piyasalar endeksi yeni bir 6 ayın zirvesine dokunuyor.
Varlık yönetim şirketi London Capital Group'un üst düzey analisti İpek Özkardeşkaya, "Piyasaların vergi reformunun kabul edilmeyeceğine yönelik endişeleri bir kenara bıraktığını ve hisse senedi piyasalarında bir iyimserlik olduğunu görüyoruz. Ancak bu yükselişin kısa vadede biteceğini de söyleyemeyiz. Çünkü volatilite göstergelerine baktığımızda piyasalarda bir rahatsızlık olduğuna dair her hangi bir işaret göremiyoruz. Bu anlamda VIX endeksinin son iki haftanın en düşük seviyesinde olması da bu görüşümüzü destekliyor" değerlendirmelerinde bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)