E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları yatay seyretti---

Avrupa borsaları yatay seyretti

Avrupa borsaları yatay seyretti
02 Haziran 2016 - 20:05 borsagundem.com

Avrupa hisseleri, Mario Draghi'nin euro bölgesi için enflasyon tahminini korumasının ardından hafif değişti

Avrupa hisse senetleri, Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi'nin euro bölgesi için enflasyon tahminini korumasının ardından hafif değişirken, enerji üreticileri, OPEC üyelerinin bugünkü toplatıda da anlaşmaya varamaması üzerine düştü.

Stoxx Europe 600 Endeksi, Londra'da kapanışta yüzde 0.1'den az yükseldi. Total SA ve Technip SA, OPEC'in serbest petrol üretim politikasına devam etmesinin ardından en az yüzde 1.6 düştü. Otomotiv üreticileri, euronun dolar karşısında düşerek ihracatçılara yardım etmesiyle, yükseldi.

AMB önümüzdeki iki yıl için eflasyon oranı tahminini değiştirmezken, 2016 için tahminlerini hafif yükseltti. Draghi, bölgenin gelişimi için hükümetlerin daha büyük roller oynaması gerektiğini ve merkez bankasının 8 Haziran'da şirket tahvillerini satın almaya girişeceğini söyledi.

Cenevre'de Notz, Stucki & Cie.'den Pierre Mouton, "OPEC için herhangi bir anlaşmaya varmanın ne kadar zor olduğunu biliyoruz çünkü ülkelerin hepsinin gündemi aynı değil."dedi ve "Belki petrol fiyatları 40 dolar ya da altına düşerse bir şey yapabilirlerdi ancak petrolün 50 dolara yakın seyretmesi nedeniyle daha karar almada teşvik daha da düşük. AMB'nin kararı ise sürpriz değildi, hiçbir beklenti yoktu." diye görüşlerini bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)