E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAvrupa borsaları yılı yükselişle tamamlıyor---

Avrupa borsaları yılı yükselişle tamamlıyor

Avrupa borsaları yılı yükselişle tamamlıyor
21 Aralık 2016 - 20:45 borsagundem.com

19 aydan bu yana diğer piyasaların altında kalan bir performans sergileyen Avrupa borsaları yılı sert bir yükselişle tamamlamaya hazırlanıyor.

Euro Bölgesi hisse senetleri için bir gösterge niteliğinde olan EURO STOXX 50 endeksi Aralık ayında yüzde 6.8 oranında yükseldi. Bu artış aylık bazda yüzde 11.4 artışa karşılık geliyor ki bu da küresel krizden bu yana hiç bir ay boyunca görülmeyen bir artışı ifade ediyor The STOXX Europe 600 endeksi ise Aralık ayında yüzde 5.3 oranında değer kazandı.

EURO STOXX 50 endeksi 2015 yılının Nisan ayının 13'ünde gördüğü zirvenin ardından Kasım ayına kadar yüzde 16 oranında değer kaybı yaşamıştı. Aynı sürede STOXX 600 endeksi yüzde 13 oranında geriledi.
Bu düşüş sürecinde yatırımcıların bölgedeki performans dışı kredilere yönelik endişeleri etkili oldu. Bu düşüş döneminde STOXX USA 900 endeksi ise yüzde 6.6 oranında değer kazandı.
STOXX Global 1800 endeksi ise yüzde 0.4 oranında gerilemişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)