E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları yükseldi---

Avrupa borsaları yükseldi

Avrupa borsaları yükseldi
30 Mart 2016 - 19:55 borsagundem.com

Avrupa hisse senetleri, Fed Başkanı Janet Yellen'in faiz artırımının kademeli olacağını tekrarlamasıyla, yükselişini ikinci güne taşıdı

Avrupa hisse senetleri, Fed Başkanı Janet Yellen'in küresel büyümedeki belirsizlikler dolayısıyla faiz artırımının kademeli olacağını tekrarlamasıyla, yükselişini ikinci güne taşıdı.

Stoxx Europe 600 Endeksi, Londra'da saat 16:30 itibariyle yüzde 1.4 yükselerek 341.33 seviyesine ilerledi. Endeks dünkü yükselişinden önce, ardı ardına dört seans düşerek 2016'daki düşüşünün yarısından fazlasını aşan sıçrayaşın ardından ivme kaybını işaret etmişti. Endeks, Kasım'dan bu yana ilk aylık kazancı olan, Mart ayında yüzde 2.2'lik kazanca doğru yöneleriken, yüzde 17 kadar olan yıllık kayıplarını, yüzde 6.6'ya kadar azalttı.

Londra'da CMC Markets Plc. piyasa analisti Michael Hewson, "Janet Yellen, Fed'in son toplantısının ardındaki şahin tarzda söylemleri bastırdı." dedi ve, "Piyasalar Nisan'da gelebilecek bir faiz artırımı kararından daha az endişeli ve ayrıca Haziran ayından gelebilecek bir atışı beklentisi de hafifçe azaldı. Bu da piyasalara genel anlamda önemli bir destek sağlıyor." diyerek görüş bildirdi.

Yellen, dün Avrupa piyasalarının kapanmasının ardından yaptıiı açıklamada, ABD merkez bankası yetkililerinin faiz artırımında tedbirli olması gerektiğini söylemişti. Yellen'in yorumları, ekonomik büyümenin ve tüketici güveninin tahminlerin üzerinde gelmesinin ardından, faiz artırım hızı hakkında spekülasyonlar yapan yatırımcılara yeniden güven sağladı. Yatırımcılar Nisan ayında faiz artırma ihtimalini yüzde 2'ye düşürürken, Haziran ayındaki ihtimali de yüzde 28'e düşürdü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)