E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları yükseldi---

Avrupa borsaları yükseldi

Avrupa borsaları yükseldi
06 Nisan 2016 - 19:58 borsagundem.com

Avrupa hisseleri, yaklaşık altı haftanın en düşük seviyesine ulaştıktan sonra, sağlık hizmetleri hisse senetlerinin öncülüğünde sıçrama yaptı

Avrupa hisse senetleri, yaklaşık altı haftanın en düşük seviyesine ulaştıktan sonra, sağlık hizmetleri hisse senetlerinin öncülüğünde sıçrama yaptı.

Pfizer Inc. ve Allergan Plc.'nin 160 milyar dolar değerindeki birleşme anlaşmalarını bozması sonrası, AstraZeneca Plc, Shire Plc ve GlaxoSmithKline Plc hisse senetleri, Şubat ayından beri en büyük kazançlarına yöneldi. Analistler geçtiğimiz günlerde anlaşmanın bozulması Jefferies Group LLC ve Bank of America Corp.'un potansiyel alıcılar olduğunu belirtmişti. Sanofi yüzde 3.9 tırmandı.

Stoxx Europe 600 Endeksi, petrol fiyatlarının stok verilerini takiben yükselişini genişletmesinin ardından, son işlem saatinin yarısında kazançlarını genişleterek, Londra'da saat 16:32 itibariyle yüzde 0.8 yükseldi. Endeksin bugünkü yükselişine rağmen, yatırımcılar ekonomik verilerin yılın çoğunda tahminlerin altında gelmesiyle birlikte, iyileşmeye karşı güvensiz bakıyor.

Londra'da Seven Investment Management kurucularından Justin Urquhart Stewart,"Piyasalar şu an oldukça gergin." dedi ve "Yatırımcılar piyasaya girmeye başladı ancak hala büyük riskler almak istemiyorlar ve ekonomik büyümeye dair daha fazla kanıt görmek istiyorlar. diyerek görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)